Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Midt i en migrationstid
Personal tools

Midt i en migrationstid

Derfor omlægger vi Danbib til serviceorienteret arkitektur

Danbib er omdrejningspunket i den infrastruktur, som DBC omlægger til serviceorienteret arkitektur.

Migrationen betyder etablering af en national databrønd med nye søgefunktioner som væsentlige elementer i bibliotekernes it-infrastruktur.

Omlægningen til serviceorienteret lever op til rammebetingelserne for udvikling af IT-systemer til offentlige kunder.

Alt i alt betyder migrationen, at:

  • Danbib og bibliotek.dk løftes over i en fremtidssikret arkitektur

  • Danbib og bibliotek.dk komponenterne vil kunne genbruges i andre sammenhænge ligesom elementer, udviklet af andre, vil kunne integreres

Resultatet af migrationen

Danbib og det nye bibliotek.dk bliver baseret på brøndteknologi med mulighed for flere og nye typer datakilder.

Danbib og bibliotek.dk bliver tilgængelig gennem webservices og realiserer dermed DBC's Open Library Strategy's vision om at transformere de nationale forretningssystemer til en serviceorienteret arkitektur.

Søgning i bibliotek.dk forbedres med flere søgefaciliteter, som for eksempel facetter.

Grænsefladen til det nye bibliotek.dk baseres på Drupal.

Der vil i en periode være dobbeltdrift af bibliotek.dk's eksisterende grænseflade, inkl. de bagvedliggende systemer, og den nye grænseflade.

Migrationen af bibliotek.dk har været i gang siden 2011. Første version vil kun indeholde grundfunktionerne. Derefter udvides efterhånden indtil den gamle grænseflade kan lukkes.

Vi har endnu ikke noget tidspunkt for hvornår første version af det migrerede bibliotek.dk åbnes for eksterne brugere, man det hører I naturligvis nærmere om, så snart vi kan sige det mere præcist.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.