Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Jane Wiis ny administrerende direktør for DBC
Personal tools

Jane Wiis ny administrerende direktør for DBC

Den nuværende kommunaldirektør og tidligere direktør i KL tiltræder 7. august 2017.

Jane Wiis

Den nuværende kommunaldirektør og tidligere direktør i KL tiltræder 7. august.

Jane Wiis tiltræder den 7. august 2017 som ny administrerende direktør for DBC.
Hun er 52 år, cand.scient.pol. og kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Slagelse Kommune. Før dette havde hun som direktør i KL ansvaret for digitaliseringsområdet i KL og har derigennem tilegnet sig et indgående kendskab til DBC.


”Jeg glæder mig til at stå i spidsen for den ’digitale nerve’, som DBC er i det samlede biblioteksvæsen. DBC har en betydelig del af æren og ansvaret for, at bibliotekerne har været et godt stykke foran det meste af den øvrige offentlige sektor, når det gælder udviklingen af it-infrastruktur, herunder borgerens muligheder. DBC’s betydning, når det gælder transformationen af bibliotekerne til at kunne håndtere det digitale bibliotek side om side med det analoge bibliotek, har været og er stadig afgørende,” siger Jane Wiis.


Jane Wiis afløser den 7. august 2017 Heddi Mortensen, der har været konstitueret som administrerende direktør for DBC siden november 2016.


Før sine år i KL har Jane Wiis været kommunaldirektør i Frederikshavns Kommune, seniorkonsulent i NIRAS, vicekommunaldirektør og konstitueret kommunaldirektør i Greve Kommune samt haft chefstillinger i Københavns Kommune.