Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Planer for videreudvikling af Gentoftes proxy-service mod DDB
Personal tools

Planer for videreudvikling af Gentoftes proxy-service mod DDB

DBC nyhed. Udsendt den 14. juni 2013.

DBC skal overtage driften af den nationale proxy-service, som Gentofte Centralbibliotek har stået for i en årrække.

Planen er at videreudvikle funktionaliteten til en generel webservice, der bliver en integreret del af den kommende DDB-infrastruktur.

Projektet, som endnu kun er på tegnebrættet og i givet fald er planlagt til 2014, går kort fortalt ud på at indarbejde Gentoftes proxy-service i det igangværende CULR (Core User Library Registry) og SAOU (Service for Authorization of Objects and Users).

I et brugerperspektiv vil det for eksempel betyde, at en bruger, der enten via bibliotek.dk eller en lokal biblioteksgrænseflade ønsker adgang til en licensbelagt kilde, umiddelbart vil få adgang til indholdet, såfremt de nødvendige forudsætninger er til stede.

Formålet med servicen er at gøre brugeroplevelsen så smidig som muligt og udvide brugerens adgang til bibliotekets licensbelagte kilder.

Dens funktion er at tjekke forudsætningerne:

  • Tilbyder biblioteket den pågældende licens?
  • Er brugeren registreret låner i det pågældende bibliotekssystem og for folkebibliotekers vedkommende også: Bosat i kommunen?
  • Såfremt brugeren er registreret på flere biblioteker – hvilket af disse tilbyder licensadgang til indholdet?

Drift af den nuværende proxy-service overgår til DBC den 1. juli 2013 på samme vilkår som hidtil.

Læs også nyheden fra Gentofte bibliotekerne på centralbibliotek.dk: Fælles proxy-service overdrages til DBC

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.