Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Forbedring af svartider
Personal tools

Forbedring af svartider

Driftsmeddelelse udsendt til DDB-CMS og FBS biblioteker mandag den 28. august 2017og publiceret på dbc.dk den 30. august 2017.

Illustration til DBC information 28. august 2017

Der har desværre siden foråret været problemer med lange svartider, som vi løbende har arbejdet på at udbedre.

I en kompleks, serviceorienteret arkitektur er fejlsøgning vanskelig, fordi årsagen eller årsagerne kan gemme sig mange steder og på flere niveauer.

En indledende analyse viste, at vores søgeplatform, der modtager 30 mio. søgninger eller opslag om ugen, var overbelastet.

For at lette presset på søgeplatformen tilførte vi derfor mere hardware og lukkede midlertidigt Suggestion-service, som vi kunne se, også var med til at belaste systemet.

Desværre viste det sig, at de to tiltag ikke var nok – og vi gik derfor i gang med at gennemføre en dybdegående analyse af brugsmønsteret.

Brugsmønsteranalysen peger på en række tiltag, der skal gennemføres for at optimere svartiderne.

Bl.a. viste analysen, at det især var afgrænsning på forskellige typer af beholdningsoplysninger, som gav de lange svartider. Derfor har vi i uge 34 implementeret en ændret indekseringspraksis.

En anden faktor, som analysen også afdækkede, var en klar kobling til hvilken version af OpenSearch, man anvendte og at versioner nyere end OpenSearch 4.2 gav markant bedre svartider.

På den baggrund anmodede  DDB på vores opfordring i uge 34 bibliotekerne om at skifte til version 4.5 af OpenSearch.

I et lidt længere perspektiv har analysen også affødt et antal forbedringstiltag (jf. de sidste 4 punkter i oversigten) om optimering af søgeperformance. Før disse tiltag evt. vil blive sat i gang, er der behov for yderligere analyser. Resultatet af disse vil afgøre, hvilke og i hvilken rækkefølge, de vil blive foreslået gennemført.

Gennemførte og planlagte tiltag til forbedring af svartider

Gennemførte og planlagte aktiviteter til forbedring af svartider_oversigt

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.