Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Bliv klog på svære emner med Light-artikler på Faktalink
Personal tools

Bliv klog på svære emner med Light-artikler på Faktalink

Faktalink Light er et nyt tiltag, som er under opbygning. Her finder man en samling af artikler, som er lettere og kortere end de andre artikler, som udgør kernen i Faktalink. DBC nyhed sendt den 10.06 2015.

Illustration

Letlæste artikler styrker formidlingen til større børn og læsesvage

Faktalink Light-artiklerne henvender sig til de 8-12 årige børn, der også er målgruppen for Palles gavebod, DR Ultra og Berlingske Medias, Kids News. Men også andre læsesvage brugere og nydanskere, der har behov for lettilgængelige artikler kan være med her.

Faktalink Light er et nyt tiltag, som er under opbygning. Her finder man en samling af artikler, som er lettere og kortere end de andre artikler, som udgør kernen i Faktalink.

Vi lægger ud med to artikler, men tanken er, at Faktalink Light skal vokse støt og roligt, så vi i løbet af 2015 er oppe på ca. 10 artikler og får en årlig tilvækst på 10 artikler.

Faktalink Light kan søges som serietitel i bibliotek.dk.

Artiklerne kan både tage udgangspunkt i eksisterende Faktalink-artikler som artiklen om FN’s børnekonvention, der i light versionen hedder: Børn har også ret eller nyskrevne artikler som:

Skolen

Illustration
Den amerikanske skolelærer Joel Levin fra New York
har udviklet en version af computerspillet Minecraft,
som bruges på Grejsdal Skole i Vejle.
Foto: Bo Amstrup / Scanpix

Folketinget

Illustration
Statsminister Helle Thorning-Schmidt annoncerer
folketingsvalg i Spejlsalen på Christiansborg den
27. maj 2015.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

Light-artikler:
Skolen
Børn har også ret
Folketinget
Ytringsfrihed

Vi håber I vil tage godt imod Faktalinks nye light-artikler og dele nyheden i jeres netværk.

Her finder I light artiklerne på Faktalink.dk

Har I spørgsmål, forslag eller kommentarer til det nye Faktalink light-tiltag, er I velkomne til at kontakte Faktalinks redaktør: Mai-Brit Nielsen, DBC

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.