Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Bibliotekarer med til at udvikle ny grænseflade
Personal tools

Bibliotekarer med til at udvikle ny grænseflade

DBC migrerer Danbib i løbet af 2015 og dermed også grænsefladen - i tæt samspil med brugerne.

 

Bibliotekarer med til at udvikle ny grænseflade

På billedet er det Bjarne Christensen, Syddansk Universitetsbibliotek, som sætter sine prioriteringer.

 

’Stavehjælp’. ’Sortering’. ’Link til materialevurdering’. Ud for hver af de funktioner, som biblioteksprofessionelle kender så godt fra Netpunkt, har deltagerne hængt gule sedler med tal fra 1 til 5 på de to whiteboards.

DBC migrerer Danbib i løbet af 2015 og dermed også grænsefladen Netpunkt. Det kræver viden om, hvordan funktionerne bliver brugt, hvilke der er relevante at videreføre, og hvilke der skal erstattes af eller suppleres med nye funktioner. En viden, vi bedst opnår i tæt samspil med brugerne.

Derfor tog en fokusgruppe bestående af medarbejdere fra større og mindre folke-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker forleden fat på arbejdet med at komme med ønsker og ideer.

Point på gule sedler
På sit første møde gennemgik gruppen søgning og visning, både på baggrund af den nuværende, kendte funktionalitet og fremtidige behov.

Deltagerne fik til opgave at give point til de forskellige funktioner ud fra spørgsmålet: Med 25 point, hvordan vil du så prioritere de forskellige funktioner inden for f.eks. søgning, når du højst kan give en funktion fem point?

Nu er der mulighed for at drøfte prioriteringerne med kollegerne derhjemme inden næste møde, der bliver til januar og kommer til at handle om bestilling og genbrug af poster.

 

18.12. 2014