Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » bibliotek.dk vil opdages af Google
Personal tools

bibliotek.dk vil opdages af Google

Markeringer af 6,8 mio. poster er første skridt til at blive mere synlige i Google.

schema.org i bibliotek.dk

Markeringer af 6,8 mio. poster er første skridt til at blive mere synlige i Google.

6,8 millioner poster i bibliotek.dk er blevet forsynet med marke­ringer, der gør det lettere for de store søgemaskiner at forstå indholdet og dermed potentielt præsentere det på nye måder. Markeringerne er lavet i metadataformatet schema.org.

Schema.org er en måde at opmærke informationerne på en hjemmeside, så en maskine – f.eks. en søgemaskine – bedre kan forstå, hvilke informationer, der er tale om.

Det her er en bog

It-udviklerne på DBC har taget alle bogposter i bibliotek.dk og tilføjet markeringer i schema.org-sprog: Det her er en bog. Det her er forfatteren. Det her er emneord osv.

Som almindelig bruger af bibliotek.dk oplever man ingen forskel, men på sigt er forhåbningen, at schema.org kan være med til at gøre bibliotekernes materialer mere synlige for borgerne.

Indtil videre er det bibliotek.dk’s bogposter, der har fået tilføjet schema.org-markeringer. Senere vil det også blive andre materialetyper.

Projektet er aftalt med DDB og bliver videreudviklet i 2016, ikke mindst efter ønske fra fag-, forsknings- og uddannelsesbibliotekerne.

Læs mere i #dbc nr. 4, som er på vej til folkebiblioteker, kommunernes kulturudvalg mv.

 

Om schema.org

Man kan bruge schema.org til at opmærke informationer på en hjemmeside ved hjælp af en række forskellige sæt af metadata-angivelser (skemaer). Opmærkningen gør det tydeligt for søgemaskinerne, om konkrete tekstbidder/data beskriver f.eks. et land, en bog, en madopskrift, en begivenhed eller et vandfald.

Schema.org er blevet til i et samarbejde mellem Google, Yahoo, Microsoft og den russiske søgemaskine Yandex.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.