Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Udvikling » Open Library Strategy
Personal tools

Open Library Strategy

Introduktion til DBC's udviklingsstrategi.

Open Library Strategy

DBC's Open Library Strategy bygger på
open source og serviceorienteret arkitektur.

Baggrunden for DBC's Open Library Strategy er, at standarder, åbne grænsesnit og modularitet bliver mere og mere vigtig for bibliotekerne og for os.

Vi ønsker, at bibliotekerne og andre opfatter os som garanter for disse grundlæggende principper. Dertil kommer et øget fokus på open source i relation til offentlig it.

I it-arkitekturmæssig forstand betyder Open Library strategy, at kunden kan nøjes med en browser (eller dennes afløser) som ”arbejdsplads”, mens al funktionalitet – selv den funktionalitet, som bruges mest intensivt og kræver høj driftseffektivitet og ultrakorte svartider – kan administreres, driftsafvikles og vedligeholdes i fælles konsoliderede driftsmiljøer.

Fordelen ved den serviceorienterede arkitektur er, at kunden fleksibelt kan sammensætte sin samlede biblioteksløsning fra én eller flere system- og indholdsleverandører og på den måde få nøjagtig den funktionalitet og den scalering af sin løsning, der er brug for. Uden at skulle bekymre sig om nye versioner og uden at IT-løsningen opleves som et usammenhængende system. 

DBC's Open Library Strategy adskiller sig fra traditionel systemtænkning på en række afgørende punkter:

  • nedbryder de traditionelle barrierer mellem datasiloer, hjemmesider, platforme og medier. Det giver et samlet overblik over alle de informationer og kilder, som brugeren forventer at få i én og samme søgning. Uanset hvor de kommer fra.
  • webservices er fleksible i forhold til samspil og integration med andre systemer
  • koden er gratis og kan frit anvendes og videreudvikles, hvis man selv ønsker at hjemtage den

Kort om services

Open Library Strategy definerer en service som en afgrænset tjeneste på nettet, der er beregnet på maskine - til - maskine interaktion. Selvom ikke alle services er webservices - da nogle bygger på andre protokoller, som for eksempel Z39.50 - vil der hyppigst være tale om webservices baseret på http og SOAP eller SRW/SRU. Alle vores services overvåges og driftsafvikles af DBC.

Oversigt over DBC's webservices