Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » To nye digitale udgaver af DK5
Personal tools

To nye digitale udgaver af DK5

I forbindelse med udviklingen af nyt Netpunkt har vi benyttet lejligheden til at omlægge og videreudvikle den eksisterende DK5, så den nu findes i to versioner: en udgave til formidlingsbrug og en til professionel brug.

I forbindelse med udviklingen af nyt Netpunkt har vi benyttet lejligheden til at omlægge og videreudvikle den eksisterende DK5, så den nu findes i to versioner: En udgave til formidlingsbrug og en udgave til professionel brug.

To nye udgaver af DK5

DK5 til formidling

Den brugerrettede version af DK5 gør det nemt for bibliotekets brugere at få overblik over, hvor faglitteraturens hoved- og undergrupper står på biblioteket. Grænsefladen giver en nem og overskuelig indgang til decimalklassesystemets ti hovedgrupper samt alle emner og undergrupperinger under hvert emne.

DK5 til formidling kan både bruges som vejviser og som emneinspiration – enten ved at udfolde hierarkiet eller via søgefunktionen.

Fra Naturvidenskab. Matematik. Antropologi og etnografi til Duer. Og omvendt

Som eksemplet nedenfor viser, er der via søgefunktionen i forhold til decimalklassehierarkiet ingen krav om, hvor brugeren begynder sin søgning.

I stedet for at spørge bibliotekaren, hvor man fx finder bøger om duer, kan brugeren nu nemt finde den ønskede information ved et enkelt opslag. En søgning på ”Duer” viser nemlig med det samme, at bøger om ”Duefugle og Duer” er opstillet under 58.885.

Søgning i DK5 formidling

DK5 Pro

DK5 til professionelle er en digital udgave af DK5 Alfabetisk register, Systematisk register og Systematik.

Fordelen ved DK5 Pro er, at man nu - i et og samme skærmbillede - kan se øverste, nederste og sideordnede lag og har mulighed for at klikke alle de noter frem, der er brug for til kvalificering af klassemærketildelingen.

 

Adgang

Brugen af de DK5 til formidling og DK5 Pro forudsætter, at biblioteket har abonnement på

DK5. Se mere om abonnement på DK5

Har du spørgsmål til abonnementet på DK5, så kontakt DBC's kundeservice.