Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Pris til speciale om algoritmers betydning
Personal tools

Pris til speciale om algoritmers betydning

DBC-prisen i informationsvidenskab 2015 går til Kjartan Holm Trætteberg for specialet Algoritmisk deltagelse i digitale genre: En teoretisk utredning av mulige forståelser av algoritmisk påvirkning på genreproduksjon og -utvikling i digitale medier, i lys av tanken om genre som sosial handling. DBC-nyhed 28. september 2015.

DBC-prisen i informationsvidenskab 2015 går til Kjartan Holm Trætteberg.

DBC-pris Informationsvidenskab 2015
Et velskrevet, stringent opbygget speciale, der stiller spørgsmål og peger på behov for videreudvikling af teorier, sikrede Kjartan Holm Trætteberg DBC-prisen 2015.

DBC-prisen i informationsvidenskab går i 2015 til Kjartan Holm Trætteberg for specialet 'Algoritmisk deltagelse i digitale genre: En teoretisk utredning av mulige forståelser av algoritmisk påvirkning på genreproduksjon og -utvikling i digitale medier, i lys av tanken om genre som sosial handling'.

Prisen blev overrakt ved et dimissionsarrangement på Det Informationsvidenskabelige Akademi fredag den 25. september.

Med udgangspunkt i bl.a. den retoriske genreteori og med genren ’søgeresultat’ som eksempel udforsker vinderspecialet, hvordan man analytisk kan nå til en bedre forståelse af computeralgoritmer og deres samfundsmæssige og kulturelle konsekvenser.

Rejser spørgsmål
Der er tale om et teoretisk speciale, der rejser spørgsmål og lægger op til videreudvikling af eksisterende teorier.

”Genreteori kan bruges til mange ting. Mit speciale afslører nogle svagheder. Jeg ville blive meget glad for, hvis andre ville gå i gang med at tilpasse teorien til digitale medier og digitale genrer,” fortæller Kjartan Holm Trætteberg.

Han beskriver det som lidt af et tilfælde, at han endte med at skrive et teoretisk speciale:

”Det var min sidste mulighed for at udforske nogle ting som studerende, inden jeg skulle ud at arbejde praktisk,” siger den glade prismodtager, der er flyttet til Oslo, hvor han arbejder med samlingsforvaltning og -udvikling som specialbibliotekar på Høyskolen Campus Kristiania i Oslo.

DBC-prisen i informationsvidenskab gives hvert år til et 12-tals kandidatspeciale fra Informationsvidenskab og kulturformidling, der bringer ny viden inden for søgefunktionalitet, brugeradfærd, usability, informationshåndtering, informationsorganisering, metadata, bibliografisk udvikling eller beslægtede områder. I 2015 er prisen blevet forhøjet til 25.000 kr.

Læs vinderspecialet 2015

Hædrende omtale

Maria Ostenfeld Pedersen og  Margrethe Bredahl

Ved dimissionsarrangementet gav DBC desuden blomster og hædrende omtale til Maria Ostenfeld Pedersen og Margrethe Bredahl for deres speciale 'Når brugerne køber bøgerne - accession i forandring på universitetsbibliotekerne'.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.