Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Pointsystem gør lån på Filmstriben mere fleksibelt for brugerne
Personal tools

Pointsystem gør lån på Filmstriben mere fleksibelt for brugerne

Ny lånemodel pr. 1. juni 2021 tilgodeser lån af kortere film.

Pointsystem gør lån på Filmstriben mere fleksibelt

 

Ny lånemodel tilgodeser korte film

Der kommer point på Filmstriben. I stedet for, at brugerne hver måned kan se et bestemt antal film, har de pr. 1. juni et antal point at gøre godt med. Det giver brugerne større fleksibilitet og tilgodeser lån af kortere film.

Mellem 1 og 4 point

I stedet for et antal lån pr. måned eller uge, får brugerne et antal point, som de kan fordele mellem forskellige hovedkategorier af film:

  • Film og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Det betyder, at brugere, der fx ønsker at se korte animationsfilm, får flere lån ud af den samme månedlige kvote af lån, end de hidtil har fået. For brugere, der primært interesserer sig for spillefilm, er der ingen forskel i antal lån pr. måned.

Hvis et bibliotek hidtil har tilbudt hver bruger at låne fx fire film om måneden, vil tilbuddet fra og med 1. juni i stedet lyde på 16 point om måneden. I kan naturligvis til hver en tid selv justere dette på budget.filmstriben.dk på fuldkommen samme måde, som I i dag justerer antallet af lån.

Let at gennemskue for brugeren

På Filmstriben er det let for brugeren at se, hvor mange point, man skal bruge på en bestemt film, og hvor mange point, man har tilbage.

I styrer stadig økonomien

Vi ændrer automatisk bibliotekets indstillinger i Filmstribens administrationssystem, så point fremgår i stedet for antal lån. Derudover er der ingen ændringer herinde, og I behøver ikke selv at foretage jer noget i den forbindelse: Brugerne kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste, og hvert enkelt bibliotek kan fuldkommen som hidtil sætte et økonomisk loft for forbruget og løbende justere det eller fx midlertidigt lukke for udlån, hvis loftet rammes.

Video om, hvordan man låner

Som en hjælp til jeres formidling over for brugerne har vi lavet en video, der viser, hvordan man låner film på Filmstriben – herunder hvordan pointmodellen fungerer. Den er I meget velkomne til at bruge.

Hent videoen fra YouTube:

https://youtu.be/noDZVpuggTU?si=V9dqvON870Ni_5P8

 

Hent videoen fra Vimeo:

Filmstriben Introfilm from DBC DIGITAL A/S on Vimeo.

26.05.21 - opdateret med indlejrede videoer 31.05.21

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.