Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » På opdagelse i Danbib og bibliotek.dk
Personal tools

På opdagelse i Danbib og bibliotek.dk

Søgekursus i Danbib og bibliotek.dk


Klik, klik, klik, klik.

14 koncentrerede ansigter kigger ind i skærmene langs væggene i det lyse kursuslokale på Gentofte Bibliotek. De fleste arbejder enkeltvis. Nogle i små grupper.

”Så har vi titlen her. Så skal jeg finde fanen ’anmeldelser.”

Samtalen foregår så lavmælt, at de klikkende computermus præger lydbilledet.

Underviser Nanna Agergaard fra DBC går fra bord til bord og hjælper med de spørgsmål, der opstår undervejs.

”Jeg prøver at finde bind 1, og så tænker jeg, at det ville være logisk, hvis det er den første, der står der, men det er det ikke,” lyder det fra en. Og fra en anden: ”Er der en nem måde at rydde søgningen på?”

Kurset i, hvordan man søger i Danbib og bibliotek.dk er en del af det samarbejde, som DBC har med Gentofte, Vejle og Roskilde Centralbiblioteker.

Deltagerne er en blanding af nyansatte på bibliotekerne og assistenter, der har årelang erfaring, men som har fået nye opgaver med mere lånerbetjening.

 

Karen Siercke

Karen Siercke, nyansat børnebibliotekar på Ordrup Bibliotek:

”Det med, at der er adgang til 13-14 millioner poster i bibliotek.dk, er jo helt vildt, og alligevel er det så forholdsvis overskueligt og intuitivt. Det kan jeg godt lide. Jeg har en atypisk baggrund uden alt det biblioteksfaglige med at søge og finde. Gode bibliotekarer kan få ’støj’ til at forsvinde, og det vil jeg også gerne blive bedre til. Kurset har givet mig nogle gode søgeteknikker. For eksempel, at man kan søge på Medina som ’hovedansvarlig’ og på den måde undgå at få poster med, hvor hun kun bidrager med en enkelt sang på en opsamlings-cd.”

Marianne Damm

Marianne Damm, biblioteksassistent gennem 32 år på Herlev Bibliotek:

”På mit bibliotek har vi fået en fælles betjenings-ø, så jeg har fået nye opgaver. Jeg kan godt søge en bog, men jeg kan blive usikker, hvis det er mere avanceret. Lånerne tænker, at jeg nok har læst alle bøgerne, så jeg kan se en stor fordel i noget af det, vi har lært i dag. Hvis der kommer nogen og spørger efter en bog til en, der går i 5. klasse, så ved jeg, at jeg kan gå ind og krydse 5. klasse af."


Lars Brenholdt

Lars Brenholdt, nyansat projektleder og it-ansvarlig, Gribskolen og BLIK (Græsted Bibliotek):


”Facetsøgningen i bibliotek.dk er fantastisk. Den kan virkelig udvide horisonten og være hjælp til selvhjælp. Det er også smart, at bibliotek.dk er integreret med for eksempel Filmstriben. Der er links, som gør det nemt for brugerne.”

Søgekurserne slås op på centralbibliotek.dk.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.