Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Outsourcing er ikke altid den bedste løsning
Personal tools

Outsourcing er ikke altid den bedste løsning

Ekstern analyse af DBC er positiv og understreger, at virksomheden er omkostningseffektiv.

Outsourcing er ikke altid den bedste løsning

”Det er Zangenberg & Companys vurdering, at DBC ikke vil kunne hente omkostningsgevinster ved outsourcing af udviklings- og vedligeholdelse opgaver.”

Sådan konkluderer det førende rådgivningsfirma for it og økonomi Zangenberg & Co., som i 2016 har gået DBC efter i sømmene. DBC bestilte analysen af DBC’s it-sourcing for at få undersøgt, om der var potentiale for optimering af nogle af processerne specielt på it-siden. For hvordan ved man som virksomhed, om man gør tingene effektivt og har det rette organisatoriske setup?

DBC er på mange måder et monopol, og det forpligter. Derfor skal det med jævne mellemrum trykprøves.

Positiv evaluering af nuværende setup
Zangenbergs rapport giver en meget positiv evaluering af DBC’s nuværende setup. Blandt andet konkluderes der, at DBC samlet set driver sine løsninger og infrastruktur til omkostninger, der er i niveau med markedet. Og den overordnede vurdering er, at DBC ikke vil kunne hente omkostningsgevinster ved outsourcing af udviklings- og vedligeholdelsesopgaver. Rapporten fremhæver desuden, at:

  • DBC er i stand til at tiltrække og fastholde kvalificerede udviklere
  • Det faglige miljø er stærkt, og DBC’s open-source tiltag er anerkendt uden for DBC af faglige kapaciteter
  • Open Source-tilgangen giver en høj grad af ekstern transparens
  • Det er deres klare overbevisning, at DBC præsterer et større output og outcome, når man sammenholder de samlede udviklingsomkostninger over en 10-årig periode med, hvad andre offentlige myndigheder får udviklet for tilsvarende beløb.
  • DBC’s udviklingsopgaver gennemføres i tæt samarbejde med DBC’s kunder og eksterne interessenter.

Zangenberg & Co. peger på omkostningerne til drift af arbejdsstationer som et eneste område, hvor DBC ligger over markedsprisen. Ligeledes anbefales det at afsøge potentialerne for en øget virtualisering af infrastrukturen, hvor der også kan være besparelser. Dette er områder, DBC nu undersøger mulighederne for at optimere.