Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyt Fælles Bibliotekssystem har den nationale databrønd som krumtap
Personal tools

Nyt Fælles Bibliotekssystem har den nationale databrønd som krumtap

DBC nyhed udsendt den 22. april 2013.

Udbudsbeskrivelsen af Nyt Fælles Bibliotekssystem, som blev offentliggjort medio marts 2013, stiller krav til anvendelse af den nationale databrønd og til integration til de nationale services. Valget af den nationale infrastruktur fra DBC til NFBS markerer en dobbelt anerkendelse.

- En anerkendelse af DBC’s Open Library Strategy som det bæredygtige princip for bibliotekernes infrastrukturudvikling og en anerkendelse af DBC’s særlige rolle i biblioteksfællesskabet.

Open Library Strategy lagde skinnerne
I begyndelsen, tilbage I 2007, var DBC’s Open Library Strategy en vision, nogle nedfældede tanker om hvordan standarder, åbne grænsesnit og modularitet i fremtiden ville blive stadig vigtigere for bibliotekerne og dermed også for DBC.

De bærende principper i visionen er, at kode skal være åben og tilgængelig, at arkitekturen skal være baseret på webservices – det vil sige afgrænsede tjenester på nettet, der kommunikerer maskine til maskine uden behov for lokal vedligeholdelse i det enkelte bibliotekssystem samt, at disse webservices skal fungere som byggeklodser, der kan anvendes i mange forskellige sammenhænge.

Fra vision til realitet  
Siden 2007 er visionen om Open Library Strategy realiseret i TING-samarbejdet med en fælles TING Databrønd, i Palles Gavebod-databrønden, i en række nettjenester baseret på DBC’s databrønd - og aktuelt med migreringen af bibliotek.dk og Danbib til Open Source og services med en national databrønd.

Realiseringen af OLS har primært været drevet af Danbib.

Inkluderingen af den nationale databrønd og de nationale services i NFBS-løsningen sikrer både bibliotekerne større nytteværdi af betalingen til Danbib og er i tråd med tænkningen i det samarbejdende biblioteksvæsen, hvis fokus altid har været på tværgående samarbejder og rationelt genbrug.

Helt i tråd med denne grundtænkning er det også indlysende, at vi stiller vore nationale services til rådighed for alle de leverandører, der byder på Nyt Fælles Bibliotekssystem.

Uddybende: Migration af Danbib og bibliotek.dk

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.