Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyeste nummer af #dbc handler om data science
Personal tools

Nyeste nummer af #dbc handler om data science

DBC er ikke i tvivl om, at data science er vejen frem for bibliotekerne, og #dbc april 2016 sætter derfor fokus på disciplinen 'at hente viden ud af store datamængder'. DBC-nyhed 12. april 2016.

Nyeste nummer af #dbc handler om data science

De kommercielle formidlere af kultur har for længst taget personalisering og tilbud baseret på adfærdsdata til sig, og brugerne har vænnet sig til skræddersyede anbefalinger og søgeresultater.

DBC er ikke i tvivl om, at data science er vejen frem - også for bibliotekerne. Aprilnummeret af #dbc sætter derfor fokus på disciplinen 'at hente viden ud af store datamængder'.

Læs blandt andet om datalog Christian Boesgaard, der jonglerer med data om biblioteksmaterialer og brugernes adfærd. Målet er bedre søgning - og anbefalinger, der efterligner den gode bibliotekar.

Det fysiske blad #dbc sendes til ansatte på folkebiblioteker, kommunale kulturpolitikere og andre, der har bedt om at få det hos aja@dbc.dk.

Du kan læse online-versionen her

#dbc 2016 nr. 2

Mød os på Bibliotekspolitisk Topmøde

Den 14.-15. april 2016 kan du komme forbi vores stand (19-23) på Danmarks Biblioteksforenings bibliotekspolitiske topmøde i Horsens. Her står vi klar til at drøfte data science i en bibliotekssammenhæng med dig og til at fortælle, hvad vi arbejder med. Deltag også i fredagens workshop Bibliotekerne - den demokratiske søgefunktion.