Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Ny trendrapport fra IFLA
Personal tools

Ny trendrapport fra IFLA

DBC nyhed 19. august 2013

Under stor bevågenhed har IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i dag publiceret sin trendrapport. I den analyserer prominente fageksperter udviklingen i informationssamfundet.

Rapporten er inddelt i fem trends, formuleret som udsagn om nogle af de udfordringer, man skal holde øje med, når informationsmængderne vokser og nye teknologier kommer til.

De fem udsagn er:

1. Nye teknologier vil både udvide og begrænse hvem der har adgang til information

2. Online undervisning vil demokratisere og forandre global læring

3. Grænserne for privatliv og databeskyttelse vil blive redefineret

4. Hyperforbundne samfund vil give nye grupper stemme

5. Den globale informationsøkonomi vil blive forandre af nye teknologier

 

Rapporten blev lanceret ved en plennary session i dag på IFLA’s konference i Singapore og er også at finde på hjemmesiden IFLA.org. Læs trendrapporten (pdf)

Inklusion af bibliotekerne
Rapporten er kun det første skridt. Næste skridt er at involvere bibliotekerne i en verdensomspændende dialog om disse trends. Derfor appellerer IFLA til, at biblioteker over hele verden melder tilbage med input og feedback til rapporten på den dertil udbyggede platform trends.ifla.org.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.