Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Ny fjernlånsprofil optimerer brugen af bibliotekerns materialer
Personal tools

Ny fjernlånsprofil optimerer brugen af bibliotekerns materialer

DBC nyhed 11.04 2016

Ny fjernlånsprofil

Vi har lavet en ny profil for, hvilke materialer biblioteket låner ud som automatisk fjernlån af eget materiale.


Det sker efter ønske fra fag-, forsknings- og uddannelsesbibliotekerne.


Med den nye profil automatiseres bibliotek.dk-bestillinger på materiale, som er udlånt på brugerens eget bibliotek, og som ikke forventes at være tilbage på hylden inden ti dage – også selv om der er tale om helt nyt materiale. Tidligere har materialet skulle være mindst et år gammelt.

Sagt med andre ord: Materialer, der er udlånt på den studerendes eget bibliotek, kan nu skaffes til veje, selvom det drejer sig om et helt nyt materiale og med kortere ventetid for den studerende.


Den nye profil skal vælges i VIP-basen.


Af de 1.146.824 fjernlån, som blev bestilt via bibliotek.dk i 2015, var 69 % automatiserede. Siden 2007 har DBC arbejdet med at
automatisere bestillingerne i bibliotek.dk – og siden 2014 også af ’eget’ materiale, dvs., at brugerens bibliotek har materialet, men at det er udlånt. Videreudviklingen af automatisk fjernlån af eget materiale er et projekt fra den vedtagne DDB Releaseplan 2016.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.