Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nemmere søgning på bibliotek.dk
Personal tools

Nemmere søgning på bibliotek.dk

bibliotek.dk er med en ny suggester blevet bedre til forstå, hvad du leder efter, allerede mens du udfylder søgefeltet. DBC-nyhed 5. februar 2018.

bibliotek.dk er blevet bedre til forstå, hvad du leder efter, allerede mens du udfylder søgefeltet

Nu er der lidt mere hjælp at hente, når du søger på bibliotek.dk. Sitet har nemlig taget en ny ’suggester’ i brug, som giver bedre og hurtigere forslag til ord, mens du skriver i søgefeltet.
Den nye version af suggesteren er mere tilgivende over for stavefejl end den hidtidige. Samtidig giver den mere relevante forslag for flertallet af brugere, fordi den tager højde for, hvilke materialer, der er mest populære.

 

Ny suggester foreslår Guillou

'G-i-l-' kan blive til både Guillou og Guldager. Den nye suggester, som bibliotek.dk har taget i brug, ved nemlig, at de to forfattere udlånes meget – og at lånere ikke altid staver perfekt eller rammer de helt rigtige taster.

 

Ny suggester foreslår Helle Helle og natur

Helle Helle eller naturkatastrofer. Låneren, der skriver ’n-u-t-’, er måske på vej til at søge efter en populær bog af Helle Helle – eller er kommet til at bytte om på bogstaverne i ’natur’. Forslagene i bibliotek.dk tager højde for begge dele.

 

Skal løbende blive bedre

Den nye suggester er et skridt på vejen mod i større stil at bruge adfærdsdata til at forbedre DBC’s produkter.

I anonymiseret form opsamler den viden om, hvad brugerne skriver i søgefeltet, hvor meget de skriver, før de vælger, og hvad de faktisk vælger. På den måde vil det blive tydeligt, hvad der virker godt, og hvad der er behov for at forbedre. Samtidig er suggesteren lavet på en måde, så den kan tilpasses, uden at grænseflader, der benytter den, skal foretage ændringer. Det giver mulighed for løbende at gøre den bedre.

På sigt er det meningen, at suggesteren selv skal bruge den opsamlede viden om generelle søgeinformationer, og hvad der nu og her er populært, til at videreudvikle sine algoritmer for hele tiden at hjælpe brugerne på vej med relevante forslag.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.