Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Museerne skal skabe debat på Facebook
Personal tools

Museerne skal skabe debat på Facebook

DBC nyhed 25. marts 2014.

 

DBC-prisen går til et speciale om museers formidling på Facebook. Prisvinder Sigrid Klitgaard Brix mener, det er afgørende, at brugerne inviteres indenfor, når det skal defineres, hvad god kunst og kultur er.

Ved IVA's dimission i fredags blev det bedste informationsvidenskabelige speciale for 2013 kåret.

Den nyslåede cand.scient.bibl. Sigrid Klitgaard Brix løb med DBC-prisen for 12-tals-specialet ”Museumsformidling med digital retorisk handlekraft”. Specialet handler om museers evne til at skabe tovejs kommunikation, brugerinddragelse og debat via Facebook.

I specialet analyserer Sigrid Brix de københavnske og nordsjællandske kunst- og kulturhistoriske museers facebooksider med henblik på at afdække, i hvor høj grad de formår at engagere og indgå i dialog med brugerne.

DBC-pris-vinder Sigrid Klitgaard Brix sammen med specialevejleder Trine Schreiber til dimission på IVA fredag den 21.marts 2014.
”Jeg er stolt og beæret over at vinde DBC-prisen, og jeg håber, at det kan være med til at bringe mit emne ud over rampen.

Efter min mening er det rigtig vigtigt, at museer – og det gælder i øvrigt alle kulturinstitutioner – aktiverer brugerne til at være med til at definere, hvad god kunst og kultur er. Hvis museet skal legitimere sig i samfundet som en vigtig institution, skal man sørge for at være i dialog og få føling med, hvad brugerne gerne vil, og hvad det er, de får ud af kulturen.”

 

DBC-pris-vinder Sigrid Klitgaard Brix sammen med specialevejleder Trine Schreiber til dimission på IVA fredag den 21.marts 2014.

 

Kun to af de undersøgte museer har ”digital retorisk handlekraft” ifølge Sigrid Brix’ analyse. Læs hvilke to i specialet, som du kan finde på IVA ’s hjemmeside: Museumsformidling med digital retorisk handlekraft

DBC-prisen er på 10.000 kr., og uddeles hvert år til en kandidat fra Det Informationsvidenskabelige Akademi på baggrund af en specialevejleders indstilling og dommerkomitéens beslutning. Prisen tjener til at motivere og belønne ny viden om informationsstrukturering og -formidling.

I sin indstilling har specialevejleder Trine Schreiber lagt vægt på den systematiske gennemgang af et meget stort empirisk materiale, en gennemarbejdet operationalisering af et bredt teoretisk afsæt og især, at specialet bidrager med ny viden om informationsformidlingens former i det nye kommunikative rum, som Facebook udgør.

Sigrid Brix er netop blevet ansat på Københavns Hovedbibliotek i afdelingen for Kunst, musik og litteratur, hvor hun især skal være med til at formidle musikken. DBC ønsker hende og alle andre dimittender fra 2013 stort tillykke.

Hvis du skal aflevere dit speciale i 2014, og gerne vil vide, hvordan du kan kandidere til prisen, kan du læse mere om DBC-prisen her.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.