Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Mobil søgning
Personal tools

Mobil søgning

DBC udvikler en mobil søgning for DDB, som skal kunne bruges på bibliotek.dk og DDB CMS mm. Projektet hedder ’Mobil søg’, og skal forbedre søgeoplevelsen for bibliotekernes brugere på smartphone og tablet. Hurtigere og bedre søgning, bestilling og fornyelse af lån mens du er på farten, intuitiv adgang til bibliotekets produkter, og bedre mobiltilpasset visning. Det er noget af det, projektet Mobil søg skal levere i løbet af 2015.

450x300

 

DBC udvikler en mobil søgning for DDB, som skal kunne bruges på bibliotek.dk og DDB CMS mm. Projektet hedder ’Mobil søg’, og skal forbedre søgeoplevelsen for bibliotekernes brugere på smartphone og tablet.

Hurtigere og bedre søgning, bestilling og fornyelse af lån mens du er på farten, intuitiv adgang til bibliotekets produkter, og bedre mobiltilpasset visning. Det er noget af det, projektet Mobil søg skal levere i løbet af 2015.

 

Bedre søgning fra mobilen

Første prototype til søgning på smartphone er netop leveret. Flere prototyper til smartphone og tablet følger i løbet af efteråret og vinteren, og første driftsklare version forventes leveret den 15. januar 2016.

Som navnet indikerer, er formålet forbedret søgning og en mere mobil søgeoplevelse for bibliotekernes brugere. Det sikres med et vedholdende fokus på hurtige svartider og en forenklet og mere brugertilpasset søgning.

Første skridt er at udvikle grundlæggende funktioner som bestilling, reservation og fornyelse af materialer, designet til at give en god brugeroplevelse på mobile platforme. På sigt kan funktionerne udvides til også at indeholde muligheden for social deling.

 

Én udvikling til mange sammenhænge

Projektet udvikler funktioner til brug på tværs af platforme. I første omgang i DDB CMS og bibliotek.dk, og bibliotekernes tweenunivers Palles Gavebod. Men Mobil søg skal også kunne kobles til andre eksisterende nettjenester og anvendes i kommende projekter.

Valget af værktøjer gør det muligt at genbruge udviklingen på tværs af forskellige hjemmesider og Content Management-løsninger.  DDB-CMS, bibliotek.dk og andre projekter, der gør brug af Mobil søg, vil desuden kunne eksponeres på andre offentlige hjemmesider via en indlejret widget. Derved kan bibliotekerne opnå synlighed og tilbyde deres services i nye formidlingsgrænseflader.

 

Nyt navn

Projektet hed oprindeligt ’Konsolideringsprojektet for DDB-CMS og Bibliotek.dk’, og er en del af Releaseplan 2015. Formålet er fortsat at samle og udvikle søgefunktionalitet, som kan bruges på tværs af DDB CMS og Bibliotek.dk. For at understrege fokus på mobil søgning via smartphones og tablets, er projektet omdøbt til ’Mobil søg’.

 

Deltag i udviklingen

En aktiv inddragelse af interessenter er et ankerpunkt for projektet i alle dets faser.

Lige nu inviterer DDB og DBC til en åben workshop om søgning, tirsdag den 18. august kl.10-15. Workshoppen henvender sig til alle, der beskæftiger sig med digital formidling og/eller it-infrastruktur på biblioteksområdet. På workshoppen bliver projektet ’Mobil søg’ præsenteret, og der vil være en kombination af oplæg og dialog om mulighederne og planerne indenfor søgeområdet.

Læs programmet og tilmeld dig på DDB’s hjemmeside.

Der vil løbende blive inviteret til deltagelse i prioritering, test og feedback på leverancerne i projektet.

Projektet søger derudover medlemmer til en referencegruppe. Vi ønsker en bred repræsentation af interessenter - herunder fra folkebibliotekerne, Fag- Forsknings- og Uddannelsesbibliotekerne, DDB’s faggrupper for formidling og it-infrastruktur, Core-team for DDB-CMS og leverandører.

Mobil søg finansieres med bibliotek.dk- og DDB-midler. Projektet giver et væsentligt bidrag til biblioteksinfrastrukturen for alle typer af biblioteker.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.