Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Lavere pris på emneord og DK5
Personal tools

Lavere pris på emneord og DK5

Det nuværende abonnement på ’Emneindeksering og DK5’ deles 1. januar 2017 i to. Samtidig nedsættes prisen. De nye produkter hedder hhv. DK5web og Emneordsbasen og kan tilkøbes uafhængigt af hinanden.

 

Lavere pris på emneord og DK5

Det nuværende abonnement på ’Emneindeksering og DK5’ deles 1. januar 2017 i to. Samtidig nedsættes prisen.

De to nye produkter ’DK5web’ og ’Emneordsbasen’, der begge bruges gennem Netpunkt, kan nu tilkøbes uafhængigt af hinanden, så det enkelte bibliotek bedre kan tilpasse sit abonnement i forhold til lokale behov:

  • DK5web giver Netpunkt-brugeren adgang til at browse i DK5’s hierarkiske strukturer, søge i systematikkens noter og overskrifter og finde ønsket klassemærke gennem opslag i registeret.
  • Emneordsbasen indeholder DBC’s kontrollerede emneord med tilhørende se- og se også-henvisninger samt forklarende noter og gør det muligt for abonnenter på Danbib og Materialevurderinger at søge videre i disse.

Hvor prisen for det samlede abonnement for kommuner i dag er 0,49 kr. pr. indbygger med rabat ifølge indbyggertal, bliver prisen for hvert af de nye produkter i 2017 0,20 kr. – med tilsvarende rabat ifølge indbyggertal. Opdeling i abonnementet og reducering af prisen gælder for alle bibliotekstyper.

Giv besked senest 9. januar

Nuværende abonnementer overgår automatisk til de to nye, billigere, abonnementer, med mindre biblioteket giver besked via kundeservice.dbc.dk senest den 9. januar 2017 om, at man fx kun ønsker at fortsætte med det ene af de to nye produkter. Har man i dag ikke abonnement, men ønsker at oprette det, kan man henvende sig samme sted.

Slut med trykte udgaver af DK5

I løbet af 2017 vil DBC udvikle en digital udgave af DK5. Der er i løbet af 2016 ikke ændret ved systemets grupper men alene indføjet meget få ændringer, primært opstramninger af noter. Der vil derfor ikke blive udgivet en trykt udgave af DK5 i 2017, og 2016-udgaven er således den sidste trykte version.

Den digitale udgave vil fra 2018 blive en del af Danbib-licensen, så det ikke længere vil være nødvendigt med abonnement på DK5.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.