Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Landsdækkende film-event og debat
Personal tools

Landsdækkende film-event og debat

DBC nyhed 17.09 2015: Vis dokumentaren 'Et hjem i verden' den 19. november 2015 og deltag i bibliotekernes landsdækkende film- og debatevent om asylpolitik.

Et hjem i verden_485_272

Vis dokumentaren 'Et hjem i verden' den 19. november og deltag i bibliotekernes landsdækkende film- og debatevent om asylpolitik.

 

Eventen giver bibliotekerne lejlighed til at markere sig som et vigtigt samlingspunkt for den svære debat om asylsøgere og flygtninge, samtidig med at den markerer bibliotekernes vigtige rolle som arrangør af dokumentarfilmvisning generelt. Gratis prøveperiode for biblioteker, der ikke abonnerer på 'Filmstriben - Se film på biblioteket'.

 

Om eventen den 19. november

Arrangør: Den Internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX i samarbejde med Sonntag Pictures, Det Danske Filminstitut og DBC.

Eventen er sammensat af:

  • Visning af 'Et hjem i verden' på bibliotekerne via Filmstriben torsdag den 19. november 2015 klokken 19.00.

Som supplement til filmvisningen kan man vælge at købe en eventpakke fra CPH:DOX.
I den indgår:

  • Simultan live-transmission fra et asylcenter hvor filmens instruktør m.fl. deltager i en Q&A. Publikum ude på bibliotekerne kan stille spørgsmål via Twitter og sms.
  • Pressemateriale.
  • Inspiration og forslag til lokale aktører som kan deltage i den lokale debat umiddelbart efter film og live-transmission.

Pris for CPH:DOX eventpakken: 1.500 kr.

Kontaktperson for tilmelding og yderligere oplysninger:
Marie Ørbæk Christensen, CPH:DOX
E: marie@cphdox.dk
T: 60 47 69 06

Om tilbuddet fra CPH:DOX (pdf)

 

Om filmen

‘Et hjem i verden’ er en rørende film, der giver indsigt i, hvad det vil sige at leve i Danmark som barn af asylsøgere. 10-årige Magomed og hans klassekammerater på en dansk specialskole for asylsøgere lever en svær tilværelse, hvor de er låst mellem risikoen for hjemsendelse og muligheden for et nyt liv i Danmark. Filmen giver et portræt af en gruppe børns midlertidige hverdag og et indblik i deres forsøg på at balancere mellem en fortid fyldt med traumer og en nutid med danske børnesange og fodbold. Instruktion: Andreas Kofoed, Danmark, 2015. Varighed: 58 min.

 

Gratis prøveperiode

Vi satser på, at rigtig mange biblioteker er med på at vise filmen simultant klokken 19.00 den 19. november, så eventen får bredest mulig opmærksomhed.

Derfor tilbyder vi fra den 1. november 2015 og fire måneder frem en gratis prøveperiode for de biblioteker, der endnu ikke abonnerer på "Filmstriben - Se film på biblioteket".

For jer, der allerede abonnerer på "Filmstriben - Se film på biblioteket", er eventen den 19. november en oplagt mulighed for at skabe opmærksomhed om bibliotekernes filmtilbud og de muligheder, der ligger i at vise DFI’s kort- og dokumentarfilm i biblioteksrummet.

Læs mere om "Filmstriben - Se film på biblioteket" og om Klub Filmstriben, som både DFI og DBC understøtter.

Kontakt DBC's kundeservice for en gratis 4 måneders prøveperiode.

 

Relevante Faktalink artikler:

Flygtninge

Bådflygtninge

Asylcentre i Danmark

Desuden er der et Faktalink Light på vej om flygtninge.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.