Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Læs oktober-nummeret af magasinet #dbc
Personal tools

Læs oktober-nummeret af magasinet #dbc

Hvis du arbejder på et folkebibliotek, skulle der gerne være friske, tryksværteduftende eksemplarer af magasinet #dbc på vej i posten til dig og dine kolleger.

Læs oktobernummeret af magasinet #dbc

Hvis du arbejder på et folkebibliotek, skulle der gerne være friske tryksværteduftende eksemplarer af magasinet #dbc på vej i posten til dig og dine kolleger.

 

Kan du ikke vente, eller foretrækker du at læse elektronisk, så find pdf-versionen af #dbc her.

Du kan bl.a. læse om:

Børn søger med øjnene

Børn søger med øjnene: Børn i dag vokser op med billeder alle vegne. Det gør dem super visuelle, og de kan uden problemer orientere sig i hundredvis af billeder, når de søger på nettet.

Rankering

Personaliseret rankering er ok, når bare man ved det: Så længe opsamling af data ikke sker bag om ryggen på brugeren, kan bibliotekerne lære af de kommercielle tjenester

Jane Wiis

Bibliotekerne er et tigerspring foran: DBC’s nytiltrådte administrerende direktør Jane Wiis roser bibliotekerne, som hun ønsker tæt dialog med for fortsat at kunne levere produkter, som både svarer til bibliotekernes behov, og som er til at betale.

Et skridt nærmere fremtidens katalogisering: En dansk profil beskriver, hvordan Danmark i praksis følger de internationale regler RDA

Mangler du det fysiske magasin?

#dbc henvender sig til ansatte i bibliotekerne. Vi sender bladet til folkebiblioteker og kommunale kulturpolitikere samt til øvrige bibliotekstyper, samarbejdspartnere m.fl., der ønsker det. Henvendelse til aja@dbc.dk.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.