Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Konference om biblioteksteknologi
Personal tools

Konference om biblioteksteknologi

DBC nyhed 25.09 2013

 

Tirsdag den 1. oktober er der deadline for tilmelding til BibTekKonf, en konference om biblioteksteknologi, som afholdes på DTU Bibliotek lørdag d. 26. oktober 2013.

Formålet med konferencen er at give udviklere af biblioteksteknologier et forum til at dele erfaringer, udfordringer, projekter, værktøjer osv.

Dagen byder på et spændende program. Hør blandt meget andet om anvendelsen af åbne, offentlige data i crowd sourcing-projekter, om digitalisering af samlinger og semantisk web, om databrøndes arkitektur og om robotter.

Se hele programmet og tilmeld dig: her.

Fra DBC er der to oplæg:

It-direktør Piet Seiden fortæller om udviklingen af Databrønden som national infrastruktur.

Databrønden er udviklet i en serviceorienteret arkitektur og i Open Source. Hør, hvordan den er grebet an, hvilke udfordringer der har været både mht. struktur og med at basere et så stort projekt på Open Source teknologier.

Rasmus Jensen og Martin Møller Jensen fra DBC’s It-udvikling holder et oplæg om visualisering af lånerdata. De har skabt et værktøj til at navigere og gå på opdagelse i bibliotekernes materialer ud fra data fra DBC’s webservice: Andre-Der-Har-Lånt.

Se den foreløbige prototype på: http://dbc-bibgraph.solsort.com/

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.