Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Hack kulturarven i weekenden
Personal tools

Hack kulturarven i weekenden

Den årligt tilbagevendende begivenhed HACK4DK løber af stablen denne weekend i København, med dataknusende og datavisualiserende hackere og masser af kulturdata fra store og små kulturinstitutioner. DBC er med i arrangørgruppen, og stiller med millioner af metadata om bøger, musik, film mv., og data om biblioteker og biblioteksbrug.

HACK4DK logo 2016

Hack din kulturarv!

Sådan lyder opfordringen fra HACK4DK, den årligt tilbagevendende store kulturhackathon, hvor softwareudviklere, datahajer, spildesignere, kunsthistorikere med flere ganske lovligt kan kaste sig over enorme mængder af data fra nogle af de største kulturinstitutioner i Danmark. Formålet med arrangementet er skabe innovativ og ny formidling af kunst, kultur og kulturarv.

HACK4DK finder sted denne weekend i Kulturstyrelsen. DBC er med blandt arrangørerne, og stiller med millioner af metadata om bøger, musik, film mv., og data om biblioteker og biblioteksbrug.

Se hvilke data DBC bringer i spil her: Library Data

Læs mere om #HACK4DK2016 i Statens Kunstfonds pressemeddelelse

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.