Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » God dialog på temadag for musikbibliotekarer
Personal tools

God dialog på temadag for musikbibliotekarer

DBC nyhed 4. marts 2014.


”Nogle gange står der unge mennesker og bladrer i lp’erne”

”Der hænger vinyler ned fra loftet hos os.”

Et af de emner, der kom op flere gange, da DBC for nylig holdt temadag for musikbibliotekarer, er tendensen til, at den gode gamle vinylplade er på vej tilbage, især blandt de helt unge.

Bibliotekerne har valgt forskellige strategier med hensyn til at tilbyde udlån af lp’er, og hos DBC er vi interesserede i at vide, hvor meget lånerne efterspørger dem, så vi bedre kan vurdere, hvad vi skal katalogisere til bibliotekerne.

Programmet for temadagen

Direkte kontaktflade
Deltagerne i temadagen var primært medlemmer af den Facebook-gruppe med næsten 130 medlemmer, som DBC oprettede for lidt over et år siden for at få flere input fra landets musikbibliotekarer.

”Facebook-gruppen giver os en meget direkte kontaktflade. Der er en god faglig dialog og mulighed for spørgsmål begge veje. Vi deler relevant viden og udveksler meninger og erfaringer til fælles inspiration,” siger Simon Ørregaard, der er teamleder for DBC’s musikkatalogisatorer.

Onsdag mødtes gruppens medlemmer så i den virkelige verden, i auditoriet her på DBC.


Øjvind Harkamp_Musiktemadag_2602_2014

 

Øjvind blev klogere på DBC

”Det var rart at opleve nogle af de problemstillinger, I sidder på med jeres side (hos DBC, red.). For eksempel hvad I skal katalogisere, og jeres overvejelser om, hvad vi er interesserede i. Jeg spørger jævnligt på Facebook-gruppen, om vi kan få dette eller hint på fortegnelsen, eller om der er en grund til, at det ikke kommer på, og det er rart at blive bekræftet i, at det vil I faktisk gerne have.”

Øjvind Harkamp, Albertslund Bibliotek

 

 

 

Anja Kyed Amlund_Musiktemadag 2602_2014

 

Andres erfaringer inspirerer

Det er fantastisk, når der er en mulighed for at møde kolleger fra nær og fjern. Det er altid inspirerende at høre om andres erfaringer, især de her lidt mere skæve ting og inspiration til arrangementer og samarbejde – alt sådan noget, som kan skubbe en videre.”

Anja Kyed Amlund, Stadsbiblioteket i Lyngby

 

 

 

 

 

 

Ideer meget velkomne
Programmet for dagen var en blanding af oplæg fra DBC og fra deltagerne. Blandt andet fortalte DBC’s Kirsten Larsen om det nye bibliotek.dk, og benyttede flere gange lejligheden til at indskyde et ”Hvis I har idéer, må I meget gerne …” og ”Den her må I meget, meget gerne kommentere på …”.

Lars Kjelfred og Daniel Ransten fra Hovedbiblioteket i København viste eksempler på arrangementer, der afsøger grænser og gør op med idéen om, at arrangementer på biblioteket partout skal foregå i et særligt arrangementsrum, og musiker, producer, forfatter og ph.d. i musik, Henrik Marstal havde et indlæg om den væsentlige rolle, musikbibliotekarer har i at tilføre værdi og kontekst til musikken, som streaming-tjenesterne ikke kan.

Henrik Marstal_Musiktemadag_2602_2014

 

 

”Der er brug for lokale formidlere, der kan sætte det globale i perspektiv”, sagde musiker mm. Henrik Marstal, der mener, at musikbiblioteket er det tætteste man kommer Paradis, når man er musikinteresseret, og som bestemt ikke ser for sig, at bibliotekerne bliver overflødiggjort af digitale tjenester.

 

 

 

Musiktemadag_2602_2014

 

 

 

Selv om de måske nok kan tillade sig nogle lidt mere vovede undergrundsarrangementer i København, kan man jo godt lade sig inspirere, når man kommer fra Guldborgsund eller Ringsted.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.