Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Genbrug af materialevurderinger
Personal tools

Genbrug af materialevurderinger

Både ved nye og gamle udgivelser knyttes samme materialevurdering til såvel trykt som elektronisk bog

Genbrug af materialevurderinger - fysisk bog og ebog

 

Både ved nye og gamle udgivelser knyttes samme materialevurdering til såvel trykt som elektronisk bog

Når en bog udkommer i både trykt form og som e-bog, bliver der kun lavet én materialevurdering, som knyttes til begge udgaver. Materialevurderingen bliver udarbejdet på baggrund af den udgave, DBC modtager først – i mange tilfælde e-bogen.

Det fysiske udtryk er dog så vigtigt for nogle bøgers vedkommende, at materialevurderingen bliver til på baggrund af den trykte bog. Det kan fx være billedbøger og visse former for faglitteratur.

6.000 ældre materialevurderinger, som i sin tid blev udarbejdet til trykte bøger, er i et nyligt retroprojekt blevet knyttet til poster for de digitaliserede versioner af selvsamme bøger.

I takt med, at mange gamle bøger fremover bliver digitaliseret, vil DBC på samme måde genbruge de ældre materialevurderinger i det omfang, det er muligt – lektørbasen indeholder materialevurderinger fra 1996 og frem.

Det fremgår af en note, hvis en materialevurdering oprindeligt er udarbejdet til en anden materialetype eller udgave.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.