Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Fuld damp på leverancer til fælles bibliotekssystem
Personal tools

Fuld damp på leverancer til fælles bibliotekssystem

DBC nyhed 10. september 2014

Fuld damp på leverancer til fælles bibliotekssystem

I 2015-2016 tager folke- og skolebiblioteker i 88 kommuner et nyt, fælles bibliotekssystem i brug, og i DBC arbejder vi for tiden på højtryk med de leverancer, der skal indgå i løsningen fra november i år.

Det fælles system, der skal understøtte bibliotekernes materialehåndtering, lånerhåndtering og administrative processer, bygger på den nationale databrønd og gør brug af flere af de nationale webservices, som DBC har udviklet. Derfor udvikler og tilpasser vi såvel brønd som services, så de spiller sammen med det nye system.

Bedre overblik
DBC’s leverancer muliggør flow af data mellem det administrative system og databrønden, som bliver bibliotekernes søgebase. Bibliotekerne kommer til at kunne oprette, rette og slette poster direkte i den fælles databrønd, sådan at man undgår dobbeltposter og altid har et helt aktuelt overblik over beholdningen af materialer. Samtidig er fjernlånskomponenterne blevet opdateret med nye, mere tidssvarende webbaserede services.

DBC udvikler agilt og har således løbende stillet de færdigudviklede services til rådighed for Systematic, der er leverandør af det fælles bibliotekssystem.

National databrønd
Med det fælles bibliotekssystem kommer hele biblioteksinfrastrukturen til at hænge endnu bedre sammen. Databrønden er i forvejen database for bibliotek.dk og bliver det også for Danbib. Desuden ligger den til grund for den søgegrænseflade, man som borger kommer til at møde på sit lokale biblioteks hjemmeside, når biblioteket skifter til nyt CMS via ’Danskernes Digitale Bibliotek’.

Det nye fælles bibliotekssystem kommer til at afløse de forskellige lokale administrative databaser og systemer, der bruges på bibliotekerne i dag.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.