Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Forfatterweb styrker det litteraturhistoriske overblik
Personal tools

Forfatterweb styrker det litteraturhistoriske overblik

DBC nyhed 22.09 2015: To nye faneblade på Forfatterweb ’Perioder’ og ’Genrer’ forbinder nu portrætterne og kobler dem til stilretninger og forfatterens samtid. Det giver flere indgange til stoffet, inspiration og bedre overblik over litteraturen.

Illustration til DBC nyhed 22.09 2015

To nye faneblade på Forfatterweb ’Perioder’ og ’Genrer’ forbinder nu portrætterne og kobler dem til stilretninger og forfatterens samtid. Det giver flere indgange til stoffet, inspiration og bedre overblik over litteraturen.

Øverst på de relevante portrætter har vi tilføjet links til den periode og til de genrer, forfatteren skriver i. Og i to nye faneblade ’Perioder’ og ’Genrer’ kan man se forfatterne i sammenhæng med deres samtid og deres stilretninger – alt sammen inden for Forfatterwebs univers.

Et klik til perioden, genren og forfatteren

På fanebladet ’Perioder’ kan man for eksempel klikke sig videre til ’Det moderne gennembrud’ og få en samlet introduktion til perioden med tekst, filmklip og fakta-bokse.

Alle forfatternavne er links, så når man i periode-beskrivelsen læser om Herman Bang, Amalie Skram, Henrik Pontoppidan og alle de andre, er der kun et enkelt klik til portrættet af forfatteren.

Sidst i artiklerne suppleres med links til uddybende information på Faktalink, bibliotek.dk, Litteratursiden, DR Skole m.fl. Der er også henvisninger til bøger, musik, film og kunst fra perioden.

Forfatterwebs litteraturhistoriske overblik og dybtgående portrætter er et oplagt arbejdsredskab for opgaveskrivende på danskfaget. Målgruppen er overbygning/gymnasieniveau.

Gå på litterær opdagelse på Forfatterweb. Dyk ned i forfatterne, og bliv klogere på alt fra middelalderen til autofiktion & folkeviser, drama og hybrid.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.