Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Flere aftaler mellem DDB og DBC ingået
Personal tools

Flere aftaler mellem DDB og DBC ingået

Supplerende til hovedaftalen mellem DDB og DBC er - udover aftalen om drift og vedligehold af DDB CMS, der blev indgået sidste år - yderligere tre aftaler nu på plads. DBC nyhed den 20. januar 2015.

20. januar 2015

Single-Point-Of-Contact (SPOC)

Aftalen indebærer, at DBC’s kundeservice bliver bibliotekernes fælles indgang, Single-Point-of-Contact, for alle henvendelser om DDB CMS, Databrønd, Fælles Bibliotekssystem og alle andre spørgsmål til den nationale biblioteksinfrastruktur.

Sammen med Single-Point-of-Contact funktionen står vi også for teknisk support og vedligehold på DDB CMS, Databrønd, Danbib og bibliotek.dk. Drejer henvendelsen sig om funktionel support på DDB CMS, sørger vores kundeservice for at henvise til DDB, der har ansvaret for denne support.

 

Den nationale Proxy-løsning

Proxy-løsningen giver bibliotekets brugere adgang til bibliotekets eksterne databaser og tjenester udenfor databrønden. Løsningen sørger for at autentificere jeres lånere og dermed give dem adgang til de licensbelagte kilder, som I stiller til rådighed.

Aftalen indebærer, at DBC har ansvar for drift og teknisk support på den nationale Proxy-løsning. Der er i øjeblikket 69 biblioteker, der benytter løsningen.

Henvendelse omkring adgangsproblemer, fakturering, indhold og lignende skal ske til LM Information Delivery System, der har ansvar for denne del.

 

Universal Search

Universal Search giver bibliotekets brugere mulighed for at søge i og uden for bibliotekets ressourcer i en og samme søgning.

Som biblioteksbruger er det besværligt og forvirrende, når man skal logge ud af bibliotekets hjemmeside og ind på et andet site for at få overblik over de informationer, man efterspørger.  Universal Search løser problemet ved at kombinere søgning i Databrønden med søgning i udvalgte kilder uden for brønden.

Den aftale, der er indgået med DDB giver adgang til WorldCat, Primo Central og de baser, der via connectorer søger i e-musik, det vil sige: Vimp, Spotify, YouTube og bibliotek.dk. På sigt vil aftalen med DDB om Universal Search kunne blive udvidet til også at omfatte andre kilder.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.