Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Digitalt materialevalg eller sanseløs streaming
Personal tools

Digitalt materialevalg eller sanseløs streaming

Kommentar til artikel i Berlingske Kultur den 03.09 2012.

04.09 2012
Berlingske Kultur bragte i går i en artikel af Søren Kassebeer, hvori Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost i et interview udtaler, at der ikke foretages en kvalitetsudvælgelse af de materialer, der tilbydes via bibliotekernes digitale tjenester og nævner i den forbindelse bibliotekernes filmtilbud, Filmstriben, som eksempel på en tjeneste, der ikke foretager nogen kvalitativ udvælgelse.

Den påstand kræver en korrektion

Det forholder sig nemlig sådan, at vi på DBC har bibliotekarer ansat, som udvælger de bedste film inden for alle genrer til Filmstriben - naturligvis inden for lovgrundlaget. Der er derfor absolut tale om et kvalitativt tilbud og ikke, som Pernille Drost påstår i artiklen: "sanseløs streaming".

Sådan udvælges film til Filmstriben
Spillefilm på Filmstriben udvælges af DBC's biblioteksfaglige personale inden for rammerne af Biblioteksloven med fokus på kvalitet, alsidighed og aktualitet.

Vi bestræber os på at udvælge alt det bedste inden for alle genrer med de begrænsninger, der også er tale om.

Som distributør og rettighedsforhandler har vi nemlig ikke frit valg på alle hylder, da vi ikke har aftaler med alle filmselskaber og filmproducenter.

Vi arbejder løbende på at indgå aftaler med de rettighedshavere, der har biblioteksrelevant indhold. Vi prioriterer europæiske film og smalle film frem for de mere mainstreamrettede "Blockbustere".

Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester - Ikke en konkurrent.

Det er ikke Filmstribens formål, at blive den filmstreaming tjeneste, hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste, hvor man kan finde de bedste kvalitetsfilm og de film, som kan være svære at finde andre steder.

Alle er velkomne til at komme med filmønsker til Filmstriben. Vi bestræber os på at skaffe filmene, hvis de falder inden for udvælgelseskriterierne.

Kort- og dokumentarfilmene udvælges af Det Danske Filminstitut.

Der er for kort- og dokumentarfilmenes vedkommende tale om film, som har fået produktionsstøtte af filmkonsulenter eller om udenlandske film, indkøbt af Det Danske Filminstitut.

Samme praksis gælder for DBC's øvrige digitale indholdstjenester
Den materialevalgspraksis, der er beskrevet her, gælder i lige så høj grad for udvælgelsen af titler til vore øvrige digitale tjenester: Spilogmedier, Faktalink og Forfatterweb, hvor det også er biblioteksfagligt personale, der varetager materialevalg og redaktion.

"Det er nødvendigt at prioritere"
Berlingske
1.sektion Kultur p. 20-21
03.09 2012
(pdf)

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.