Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Den åbne platform er robust og scorer højt på sikkerhed
Personal tools

Den åbne platform er robust og scorer højt på sikkerhed

DBC nyhed sendt den 20. september 2016. En sikkerheds- og robusthedstest gennemført af virksomheden Zencurity konkluderer, at Den åbne platform, det nye lag i bibliotekernes fælles, nationale biblioteksinfrastruktur, er sikkerhedsmæssigt i orden og kan modstå eventuelle hackerangreb.

Illustration til DBC nyhed udsendt den 20. september 2016

En sikkerheds- og robusthedstest gennemført af virksomheden Zencurity konkluderer, at Den åbne platform, det nye lag i bibliotekernes fælles, nationale biblioteksinfrastruktur, er sikkerhedsmæssigt i orden og kan modstå eventuelle hackerangreb.

”Sikkerheden i løsningen vurderes som værende høj, og robustheden, som er testet, er ligeledes god.” Det konkluderer sikkerhedsfirmaet Zencurity i deres rapport, efter at have udsat Den åbne platform for belastningstest og tests, der skulle afdække eventuelle systemmæssige sårbarheder i løsningen.

De fortsætter: ”Der er ingen grund til at formode, at der findes alvorlige kendte sårbarheder i de testede systemer. Vi konkluderer i overbelastningstesten, at Den åbne platform er et stabilt API, og at der lader til at være en god opdeling i systemerne med en front-end, som har overskudskapacitet både på web-server og front-end serverprocesser”.

Den åbne platform er et nyt fælleslag i bibliotekernes nationale biblioteksinfrastruktur, som samler basale funktioner, som tidligere skulle bygges forfra i hver enkelt grænseflade.

Derved kan grænsefladerne bygges tyndere og mere mobilvenlige, med fokus på design og brugeroplevelse i stedet for den basale, bagvedliggende funktionalitet.

Den åbne platform betyder også, at løbende videreudvikling og forbedring af de grundlæggende funktioner kun skal laves et sted, hvorved de slår igennem i alle grænseflader, som er koblet på platformen. Det er mere rationelt og øger synergien i bibliotekernes digitale udvikling.

Se også: ”Ny platform konsoliderer og fremtidssikrer bibliotekernes infrastruktur” DBC nyhed den 23. juni 2016

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.