Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC’s åbne data i nye sammenhænge
Personal tools

DBC’s åbne data i nye sammenhænge

DBC nyhed 11.11 2013

 

Open Gov Camp 2013

 

 

 

Open Gov Camp
I morgen, den 12. november 2013 åbner Digitaliseringsstyrelsen dørene til Open Gov Camp. En camp, hvor borgere, virksomheder, foreninger, NGO'er og offentlige myndigheder udvikler idéer sammen, lærer af hinanden og skaber nye kontakter på tværs.

DBC deltager med to medarbejdere og stiller testsystemer til rådighed på vores dokumentationssite opensource.dbc.dk.

opensource.dbc.dk kan man finde kildekoden til de webservices og søgeværktøjer, som vi udvikler i open source og i serviceorienteret arkitektur til bibliotekernes nationale infrastruktur. Det er også her, vi giver testadgang til vores services og publicerer teknisk information og nyheder om vore open source projekter og services.

 

HACK4DK
Det er ikke første gang, DBC’s testdata kommer i spil i denne form for innovationscamps.

hack4dk_2013I sidste måned stillede vi vore testsystemer til rådighed på HACKDK -  et årligt hackathon, hvor udviklere over et par dage går løs på de offentlige kulturdata, som kulturinstitutioner stiller til rådighed.

 

Open Source er kilden til innovation
Vinderprojektet på HACK4DK 2013 blev Copenhagen Heat Map af Rasmus Lorentzen fra Odense Bys Museer. Han har brugt åbne data fra Københavns arkiver til at skabe en film, som viser flytteaktiviteten i København fra 1890 til 1923. Se filmen og læs mere om projektet på YouTube.

Det er et af mange spændende eksempler på, hvordan data kan genbruges på nye og kreative måder, og give overraskende merværdi tilbage til samfundet, når man arbejder i open source.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.