Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC’s årsberetning 2017
Personal tools

DBC’s årsberetning 2017

Læs om Fælles Bibliotekssystem, optimering af søgesystemet, migrering af it-infrastrukturen, bibliografisk udvikling, projektet Læsekompasset mm.

DBC's årsberetning 2017

2017 var året, hvor Fælles Bibliotekssystem blev taget i brug af alle de 96 kommuner, der oprindeligt tilmeldte sig. Den væsentlige del af systemet, som DBC står for i form af databrønd og nationale webservices, er et godt eksempel på rationelt genbrug af den fælles biblioteksinfrastruktur.

Modvind blev det dog også til, da søgesystemet blev ramt af performanceproblemer. Vi har derfor lagt et stort arbejde i at stabilisere søgningen og optimere svartiderne og er i fuld gang med at bringe hele platformen op på et nyt og mere robust niveau.

Ud over dette, har vi nået mange ting i løbet af året. I DBC’s årsberetning kan du blandt andet læse om:

  • migreringen af Danbib, Netpunkt og fjernlånssystemet, der med arbejdet i 2017 nærmer sig sin afslutning
  • den øvrige udvikling af it-infrastrukturen m. bl.a. ny suggester og nye recommendere
  • den løbende udvikling af Faktalink, Forfatterweb, Filmstriben og udviklingen af øvrige produkter, hvor fx DK 5 er blevet et digitalt værktøj for såvel biblioteksprofessionelle som slutbrugere
  • udviklingen på det bibliografiske område, hvor Fælles Bibliotekssystem betyder genbrug af poster, og hvor omfattende forberedelser til katalogiseringsreglerne RDA er i fuld gang
  • projektet Læsekompasset, hvor vi sammen med bibliotekerne arbejder for at nytænke bibliotekernes muligheder for at inspirere til at læse skønlitteratur.

Læs DBC’s årsberetning 2017

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.