Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC sparer kommunerne for 3,1 mio. kroner
Personal tools

DBC sparer kommunerne for 3,1 mio. kroner

DBC sænker prisen på katalogiseringsbidrag i 2015. DBC nyhed 12. december 2014

DBC sparer kommunerne for 3,1 mio. kroner

Vi sænker i 2015 folkebibliotekernes betaling af katalogiseringsbidrag med 5 % i forhold til 2014 og undlader samtidig at følge KL’s prisfremskrivning på 2 %. Det betyder i alt en besparelse for kommunerne på 3,1 mio. kroner.

Katalogiseringsbidraget er kommunernes betaling for metadata, som DBC producerer, indsamler og bearbejder til brug for bibliotekerne.

Prisnedsættelsen sker samtidig med, at vi allerede i en årrække har fokuseret på at levere mere for den årlige betaling fra kommunerne. I løbet af de seneste 5-6 år drejer det sig blandt andet om:

  • Registrering af film og spil (som indtil 2009 var finansieret af DBC Medier)
  • Adgang til alle de nationale kilder inkl. vedligeholdelse og løbende indlæggelse af nye kilder i brønden
  • Indsamling, bearbejdning og relationsskabelse mellem poster og kilder i brønden.

DBC registrerer alt, hvad der udkommer i Danmark til Nationalbibliografien og selekterer biblioteksrelevant materiale, som vi forsyner med uddybende metadata som bl.a. emneord, noter og opstillingssignatur.

Tildelingen af præcise og konsistente metadata er en højt specialiseret opgave. DBC arbejder løbende på at optimere processer og kvalitet i vores registreringer.

Læs mere om bibliotekskatalogiseringen.

 


12. december 2014

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.