Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC overdrager kildekode til TING
Personal tools

DBC overdrager kildekode til TING

DBC og TING nyhed udsendt den 5. marts 2012.

DBC har overdraget den kodebase, som bliver fundamentet for TING's Content Management System, DING2, til Ting Community. Koden er hermed givet fri og kan anvendes af alle TING biblioteker mod overholdelse af de spilleregler, alle TING partnere er omfattet af.

 

Som TING partner bidrager vi med udvikling til TING fællesskabet og leverer denne udvikling tilbage til TING i form af kildekode, der frit og vederlagsfrit kan anvendes af alle TING partnere.

Som TING leverandør tilbyder vi at pakketere og færdiggøre kildekoden for de kunder, der ikke ønsker selv at gå i gang og bruge egne it-ressourcer på integration og tilpasning, men foretrækker at købe en færdigpakket leverance hos os. Artesis Web er DBC’s tilbud om et færdigt produkt baseret på DING2.

Løsningen er en nøgleklar leverance, der består af Artesis Web og Artesis Databrønd. I prisen indgår også support, vedligehold, løbende opdateringer og forbedringer samt hosting. Det hele til en kendt pris, der giver sikker budgettering.

Vi vil løbende videreudvikle Artesis Web. Alle nye moduler og ny funktionalitet gives tilbage til TING, til bibliotekerne og andre, der måtte ønske at gå ind i udviklingen af DING.

Mere om Artesis

Se hvilke kommuner, der anvender Artesis


Gengivelse af TING nyhed om frigivelse af DING2 kildekoden

Så skete det endelig. Kodebasen som DBC har udviklet, og som skal danne fundamentet for TINGs CMS, for nuværende kaldt DING2, er lagt ud som Open Source og samtidig overgivet til TING Community.

TING Community er rigtig glade for frigivelsen af Ding2 kodebasen, som vi betragter som et stort skridt på vejen mod skabelsen af Danmarks bedste CMS og hjemmeside til bibliotekerne, og ikke mindst som et konkret bevis på at samarbejdet i TING fungerer og skaber resultater.

Med frigivelsen af kildekoden følger en række forbehold, som man skal have for øje, hvis man ønsker at hente koden ned.

For at skabe et optimalt grundlag for at biblioteker fremover kan samarbejde og videreudvikle på koden, har Core Team (Læs om Core Team) formuleret en række code guidelines som snart bliver vedtaget. De skal sikre en fælles standard for struktur, kvalitet og dokumentation af koden. Der ligger en vigtig opgave i et sikre at Ding2 kodebasen også overholder denne standard.

Ding2 er i sin nuværende form at betragte som en fælles kodebase og ikke et system som ethvert bibliotek umiddelbart kan installere og benytte til deres nye website. Fremadrettet skal der laves et fælles basis-theme (brugergrænseflade) og defineres, hvilke moduler en kommende Ding2 distribution (pakkeløsning) skal indeholde.

For biblioteker, der skal igangsætte udviklingsprojekter, giver frigivelsen af kodebasen interesserede udviklere en forsmag på hvordan Ding2 fungerer og hvilke muligheder, der er for at videreudvikle på systemet. Instruktioner til hvordan kildekoden til Ding 2 kan hentes er på GitHub: https://github.com/ding2/ding2

Med venlig hilsen

Mats Hernvall og Bo Fristed

TING Council

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.