Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Dataspecialist til DBC
Personal tools

Dataspecialist til DBC

Stillingsopslag 20.08 2015: Vil du være med til at forme og strukturere indholdet i bibliotekernes fælles databrønd? Så kan vi bruge dig i DBC’s Datadivision. Frist for ansøgning: 13. september 2015.

Illustration til stillingsopslag i DBC, team DAM, 20.08 2015.

  • Vil du være med til at forme og strukturere indholdet i bibliotekernes fælles databrønd?
  • Vil du skabe en bedre søgeoplevelse for biblioteksbrugerne i Danmark?
  • Er du lærenem, logisk tænkende, og har du erfaring med datastrukturering og scriptprogrammering?

Så kan vi bruge dig i DBC’s Datadivision

Du bliver en del af Team DAM (Team Datamanipulation), som har ansvar for indhold og dataflow i Danbib, bibliotek.dk og bibliotekernes nationale databrønd.

Teamet modtager og behandler bibliografiske data fra folke- og forskningsbiblioteker samt metadata fra kilder, der bruges af bibliotekerne.

Teamet arbejder tæt sammen med DBC’s it-afdeling og deltager i udviklingsarbejdet, som foregår i scrum-teams.

Dine opgaver

Du vil i første omgang blive medansvarlig for, at nye datakilder lægges i databrønden.

Du skal foretage mapning fra kildernes data til de formater, der bruges i brønden (DKABM, DocBook, MarcXchange), skrive konverteringsscripts (JavaScript) og sætte dataflows op.

Kvalifikationer

Vi forventer, at du:

  • har erfaring med analyse af datastrukturer
  • har erfaring i at arbejde med JavaScript eller andre scriptsprog
  • har kendskab til UNIX og XML
  • har sans for detaljer men tænker på helheden
  • kan lide både at arbejde selvstændigt og som del af et team
  • er åben over for at lære nyt og indgå i nye sammenhænge.

Det er et plus, hvis du har kendskab til MARC-formatet og biblioteksdomænet, men det er ikke afgørende.

Ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt (inkl. frokost). Vi har gode ansættelses- og arbejdsvilkår med pensionsordning, uddannelsesmuligheder, seks ugers ferie, kantineordning, motionsrum m.m. Ansættelsen sker i henhold til indgåede overenskomster på DBC.

Har du brug for flere oplysninger?

Kontakt teamleder Stig Merrild Madsen på 24 65 66 74, mail smm@dbc.dk eller personalekontoret@dbc.dk

Send din ansøgning på e-mail til personalekontoret@dbc.dk senest søndag den 13. september 2015. Vi planlægger at holde ansættelsessamtaler umiddelbart derefter.

Læs artiklen om Team DAM

Læs mere om Team DAM i artiklen Hekseri og behændighed i nummer 3 af DBC's blad til folkebiblioteker og kommunale kulturpolitikere, #dbc.

 


Om DBC

DBC har 153 medarbejdere og en omsætning på ca. 155 mio. kr. Vores hovedopgave er at drive og udvikle bibliografisk og systemmæssig infrastruktur til bibliotekerne i Danmark. Vi spænder over alle facetter af biblioteks- og it-faglig knowhow og leverer løsninger, der strukturerer og formidler viden, primært rettet mod kultur- og undervisningssektoren.

Vores virksomhedskultur lægger vægt på trivsel og tolerance. DBC viser social ansvarlighed over for medarbejderne og det omliggende samfund. Vi arbejder aktivt for at skabe et arbejdsmiljø præget af gensidig forståelse, som vi ser som grundlaget for kreativitet og produktivitet. Vi giver plads til udvikling og uddannelse og lægger vægt på, at medarbejderne orienterer sig i faglige netværk uden for virksomheden.

om DBC

DBC's dokumentationssite:
opensource.dbc.dk

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.