Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Vi ses til bibliotekspolitisk topmøde 14. - 15. april
Personal tools

Vi ses til bibliotekspolitisk topmøde 14. - 15. april

DBC nyhed publiceret den 16. marts 2016 om temaet for DB's bibliotekspolitiske topmøde 14. - 15. april 2016 i Horsens.

Bibliotekernes position som kulturformidlere udfordres af kommercielle aktører, hvor personalisering og tilbud baseret på adfærdsdata for længst er blevet standard og noget, brugerne forventer.

Er data science et spor, bibliotekerne bør følge eller en ’kommercialisering’, som man bør holde sig langt væk fra?

På DBC er vi ikke i tvivl. Det handler om at give brugerne det, de forventer – og det, de ikke vidste, at de ledte efter.

DBs aarsmøde 2016_udsnit

Bedre overblik

Anbefalinger, filtrerede søgninger og forbedret rankering i svarsæt ved hjælp af data science er med til at give brugerne bedre overblik over bibliotekets materialer og er en værdiskaber, der bør være en naturlig del af fremtidens digitale bibliotekstilbud.

På DB's bibliotekspolitiske topmøde, som i år finder sted i Horsens den 14. - 15. april, har vi fokus på data science.

Både udstilling og workshop

Det gælder både på vores stand, hvor vi viser data science-baserede anbefalinger og på en af fredagens workshops: 'Bibliotekerne – den demokratiske søgefunktion', hvor Bo Weymann og Christian Boesgaard, begge fra DBC, bl.a. vil tale om, hvordan data science kan anvendes transparent og gennemskueligt i bibliotekssammenhæng.

Vi glæder os til at se jer til bibliotekspolitisk topmøde i Horsens og håber, at I vil deltage i fredagens workshop

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.