Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Biblioteket hvor brugerne er
Personal tools

Biblioteket hvor brugerne er

DBC nyhed udsendt den 23. februar 2017: Der var 80-90 deltagere og stor spørge- og diskussionslyst, da DBC og DDB forud for Bibliotekschefforeningens generalforsamling for nylig holdt workshop om brugerdrevet innovation.

Biblioteket hvor brugerne er_Brugerdrevet innovation

Der var 80-90 deltagere og stor spørge- og diskussionslyst, da DBC og DDB forud for Bibliotekschefforeningens generalforsamling for nylig holdt workshop om brugerdrevet innovation.

En innovationsproces, som DBC gennemførte i 2016 for at få indsigt i, hvordan brugere opsøger og lader sig inspirere til kulturforbrug, og for at få input og inspiration til udvikling af nye digitale tilbud til brugerne.

Læsekompasset er det første, der bliver arbejdet med i år.

Læsekompasset er et godt eksempel på et innovativt formidlingskoncept, som foreløbig Gentofte, Hillerød og Rødovre Bibliotekerne er gået sammen med DBC om at videreudvikle med afsæt i de erkendelser, som både bibliotekernes erfaring med tidligere udgaver af kompasset og DBC’s research i forbindelse med innovationsprocessen har givet.

Ud over udbyttet af sidste års innovationsproces og nye ideer til digital formidling og bibliotekernes tilstedeværelse dér, hvor brugerne er, var det andet tema på workshoppen en drøftelse af samarbejdsmodeller for udviklingen af brugerdrevne formidlingskoncepter. Herunder ikke mindst hvordan den eksisterende styringsmodel og mere fleksible og innovative fællesskaber bedst muligt understøtter hinanden.

Dialogen med bibliotekerne om nye formidlingskoncepter er en topprioritering, hvorfor både DDB og DBC på workshoppen lagde op til udviklingsfællesskaber baseret på viden om, hvad der giver værdi for brugerne. DBC tilbød desuden lokale samtaler om resultaterne fra innovationsprocessen og perspektiverne for bibliotekerne i brugerdreven innovation.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.