Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Bibliotekar til Metadata-afdelingen
Personal tools

Bibliotekar til Metadata-afdelingen

Stillingsopslag: Kunne du tænke dig at blive en del af et stærkt fagligt team i en unik bibliografisk afdeling, hvor nye udfordringer er en del af dagligdagen? I så fald er det måske dig, vi gerne vil ansætte i en bibliotekarstilling på fuld tid pr. 1. juni 2017. Ansøgningsfrist: 27. marts 2017

Vil du arbejde med metadata og bibliografisk udvikling?

Stillingsopslag pr. 15. marts. Ansøgningsfrist 27.3 2017

Kunne du tænke dig at blive en del af et stærkt fagligt team i en unik bibliografisk afdeling, hvor nye udfordringer er en del af dagligdagen? I så fald er det måske dig, vi gerne vil ansætte i en bibliotekarstilling på fuld tid pr. 1. juni 2017. Send din ansøgning senest den 27. marts.

 

DBC’s afdeling Metadata producerer metadata, primært til bibliotekssektoren. Det sker dels gennem registrering af materialer (bøger, artikler, musik, film, multimedier, lyd mv.) til nationalbibliografi og bibliotekskatalogisering, dels ved indsamling og bearbejdning af allerede eksisterende metadata til Danbib og bibliotek.dk. Vi er desuden aktive medspillere i den bibliografiske udvikling nationalt og internationalt, som i de kommende år indebærer et paradigmeskift i form af de nye katalogiseringsregler RDA.

I Metadata er der ansat ca. 65 medarbejdere, som er organiseret i seks teams.

Opgaver

Dine opgaver vil i første omgang bestå af registrering af bøger og på længere sigt også artikler. Endvidere kan der med tiden blive tale om andre materialetyper og opgaver. I det daglige arbejde indgår:

 • katalogisering efter de danske katalogiseringsregler
 • klassifikation efter DK5
 • tildeling af emneord efter DBC’s indekseringsvejledninger og udarbejdelse af noter
 • inddatering i danMARC2-formatet i DBC’s egen katalogiseringsklient DBCKat.

Kvalifikationer

 • Du er bibliotekar eller cand.scient.bibl.
 • Du har kendskab til og interesse for katalogisering og emneindeksering.
 • Du er fleksibel, engageret, effektiv og brugerorienteret.
 • Du værdsætter teamwork, men tager også gerne et personligt ansvar.

Vi tilbyder

 • grundig oplæring
 • engagerede kollegaer i et travlt, fagligt miljø
 • gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

Ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt (inkl. frokost). Vi har gode ansættelses- og arbejdsvilkår, herunder flekstidsordning, gode muligheder for uddannelse og konferencedeltagelse, pensionsordning, fem ugers ferie + fem feriefridage, kantineordning, motionsrum m.m. Ansættelsen vil ske i henhold til indgåede overenskomster på DBC. Har du brug for flere oplysninger, kan du kontakte:

teamleder Simon Nielsen Ørregaard tlf. 24 65 68 34

teamleder Per Nonboe tlf. 24 65 69 52

eller personalekontoret@dbc.dk

Mærk din ansøgning ”Bibliotekar i Metadata” og send den pr. mail til personalekontoret senest den 27. marts kl. 10.00. Ansættelsessamtaler finder sted den 18.-21. april 2017.

 


Om DBC

DBC har 150 medarbejdere og en omsætning på ca. 150 mio.kr. Vores hovedopgave er at drive og udvikle bibliografisk og systemmæssig infrastruktur til bibliotekerne i Danmark. Vi spænder over alle facetter af biblioteks- og it-faglig knowhow og leverer løsninger, der strukturerer og formidler viden, primært rettet mod kultur- og undervisningssektoren.

Vores virksomhedskultur lægger vægt på trivsel og tolerance. DBC viser social ansvarlighed over for medarbejderne og det omliggende samfund. Vi arbejder aktivt for at skabe et arbejdsmiljø præget af gensidig forståelse, som vi ser som grundlaget for kreativitet og produktivitet. Vi giver plads til udvikling og uddannelse og lægger vægt på, at medarbejderne orienterer sig i faglige netværk uden for virksomheden.

Læs mere:

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.