Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » App genkender forsiden
Personal tools

App genkender forsiden

Som en del af Forsideservice har DBC udviklet prototypen på en app, der via billedet af en bogforside kan give supplerende informationer - i første omgang materialevurderingen. DBC-nyhed 10. juni 2015.

Forsideservice app test

Hanne Ekström og Bente Schade Poulsen fra DBC har testet prototypen på ny app på biblioteksbrugere, skoleelever og bibliotekarer.

Du tager et billede af bogen med din mobiltelefon, og vupti dukker en beskrivelse af bogen op, så du kan se, om den er noget for dig.

DBC har udviklet prototypen på en app, der kan tage et billede af en bogforside, genkende, hvilken bog, der er tale om, og give supplerende informationer – i første omgang materialevurderingen.

App’en er en del af vores bestræbelser på at give bibliotekerne mere indhold i produktet Forsideservice.

Ønsker bliver evalueret

For nylig har vi besøgt et folkebibliotek og et skolebibliotek, for at biblioteksbrugere, skoleelever og bibliotekarer kunne afprøve prototypen og komme med input til den videre udvikling.

De tilbagemeldinger, vi har fået, både ved selve demonstrationen af prototypen og i de spørgeskemaer, deltagerne har udfyldt, skal nu evalueres og vil danne udgangspunkt for, hvilken funktionalitet, der skal være med i første version af app’en.

Generelt er vi blevet mødt af positive kommentarer fra både bibliotekarer og brugere.

Nogle af de ting, der ser ud til at være ønske om at udvikle, er en knap, hvor man kan bestille bogen til sit eget bibliotek, links videre til andre bøger af samme forfatter og en mulighed for at bedømme bogen – og se, hvordan andre har bedømt den.

Camilla Damsbo Andersen og Niels Frandsen fra Ballerup Bibliotek afprøver app'en

”Til støtte for en vejledning er den faktisk ikke en dum ting. Det ville være oplagt at kunne klikke på de henvisninger, der er - links til en anden materialevurdering og også til et opslag,” lyder det fra bibliotekar Niels Frandsen fra Ballerup Bibliotek, da han sammen med sin kollega Camilla Damsbo Andersen afprøver prototypen på forside-app’en.

 

Verner Davidsen låner på Ballerup Bibliotek afprøver prototype på app.

Verner Davidsen, låner: ”Konceptet er rigtig smart, og det føles som et skridt ind i fremtiden. Jeg kan se en stor fidus i at kunne få anmeldelser frem på mobilen."

 

Forsideservice giver adgang til forsider og anden omslagsinformation, så de kan vises på bibliotekernes hjemmesider mv.

Basen rummer bibliotekskatalogiserede materialer siden 2010, som DBC scanner i forbindelse med accessionsregistreringen. Forsider til materialer fra før 2010 stammer fra Boghandlerforeningen.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.