Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Ændringer på Filmstriben - ny portal på Filmcentralen
Personal tools

Ændringer på Filmstriben - ny portal på Filmcentralen

DBC nyhed 9. april 2014

 

 

Kort- og dok på Filmstriben og Filmcentralen
I morgen, den 10.04.14, lancerer Det Danske Filminstitut (DFI) portalen Filmcentralen / For alle. Her kan man læse om alle kort- og dokumentarfilm, som DFI har støttet produktionen af. Derudover er ca. 300 af de støttede kort- og dokumentarfilm vederlagsfrit tilgængelige for alle borgere, fordi DFI har frikøbt rettighederne hos producenterne. Satsningen er et led i DFI’s bestræbelser på at gøre kort- og dokumentarfilm bredt tilgængelige.

Filmstriben - lån via biblioteket i Lænestolen
Ca. 180 af disse 300 film er p.t. også at finde på Filmstriben - Lænestolen via biblioteket. Af hensyn til bibliotekernes formidling – og for de brugere der allerede har lært filmene at kende via Filmstriben, vil man også fremover kunne finde filmene her. Men afspilningen vil foregå vederlagsfrit via et link til Filmcentralen indsat i grænsefladen, og ikke direkte på Filmstriben -Lænestolen som før. Denne løsning er ikke etableret endnu, men bliver det snarest muligt.

Den fremtidige formidling
DFI vil også fremadrettet frikøbe rettigheder til visning af nyproducerede kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen / For alle. Disse film vil ikke lægges op på Filmstriben - Lænestolen, men skal findes på Filmcentralen / For alle, hvis man ønsker at se dem hjemme.

Hvis man derimod vil se filmene på biblioteket, eller biblioteket ønsker at vise dem ved arrangementer, kan man som hidtil finde alle de nye og kommende kort- og dokumentarfilm, sammen med de 1.400 eksisterende film, via Filmstriben - Se film på biblioteket. Filmstriben - Se film på biblioteket giver bibliotekerne gode muligheder for formidling af film i biblioteksrummet.

Links begge veje
På Filmstriben - Lænestolen kan man se over 2000 spille- og dokumentarfilm, og på Filmstriben - Se film på biblioteket er der adgang til over 1400 kort- og dokumentarfilm.

DFI vil på Filmcentralen / For alle generelt henvise til Filmstriben, og hvis filmene ikke kan ses på Filmcentralen / For alle eller på andre tjenester, vil der blive linket fra titlen til Filmstriben. Filmstriben linker til Filmcentralen, hvad angår de ca. 180 film, som i dag er tilgængelige på Filmstriben.

For nærmere oplysninger kontakt:

Lone Rasmussen
redaktør, Filmstriben
tlf: 61 10 31 82
email: lr@dbc.dk

Peter Danelund
produktchef, Filmstriben
tlf: 40 16 78 06
email: pd@dbc.dk

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.