Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » 200 millioner videnskabelige artikler via bibliotek.dk
Personal tools

200 millioner videnskabelige artikler via bibliotek.dk

En ny tjeneste på bibliotek.dk giver alle folkebiblioteksbrugere adgang til flere hundrede millioner videnskabelige artikler i fag- og forskningstidsskrifter. Adgangen omfatter tidsskrifter, som tidligere alene har været forbeholdt universitetsstuderende og forskningsansatte.

Adgang til 200 mio videnskabelige artikler via bibliotek.dk. Illustration

 

Med indgang fra bibliotek.dk kan der søges bredt på videnskabelige emner og forfattere. Søgeresultatet kan yderligere indsnævres på sprog og delaspekter af emnet. Hver artikel præsenteres med en fyldig bibliografisk beskrivelse.

Når den ønskede artikel er fundet, bestilles den i bibliotek.dk med angivelse af, på hvilket lokalt bibliotek, brugeren ønsker at hente artiklen. Brugeren får besked fra sit bibliotek, når en kopi af artiklen er klar til afhentning. Typisk mellem 2-7 hverdage.

Den nye tjeneste er åben og vederlagsfri for alle biblioteksbrugere, der efterspørger videnskabelige artikler til studieformål og privat, ikke kommercielt brug.

Tjenesten er en etårig forsøgsordning udviklet i samarbejde mellem Statsbiblioteket og DBC. Projektet er støttet af DEFF og Kulturstyrelsen (Center for Bibliotek, Medier og Digitalisering).

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.