Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Kurser » DBC's kurser » Webservices på biblioteket
Personal tools

Webservices på biblioteket

Alle DBC kurser_illutration_Anders Vestergaard_DBC

Underviser: Anders Vestergaard, DBC

Kurset henvender sig til It-interesserede biblioteksansatte, der ønsker en overordnet introduktion til nogle af de teknologier, der ligger bag DDB, FBS, Databrønden, bibliotek.dk etc.

Indhold:
Webservices er fundamentet for jeres formidlingsplatform. Bibliotekssystemet ligger ikke længere blot i en summende kasse i kælderen, men er opbygget af forskellige services fra forskellige leverandører, spredt ud over servere rundt omkring i verdenen. En god forståelse af, hvad webservices er, er nøglen til at forstå jeres formidlingsplatform og giver ny inspiration til, hvordan den kan bruges og videreudvikles.

Kurset giver en generel introduktion til webservices og serviceorienteret arkitektur (SOA), bagvedliggende teknologier og anvendelsesmuligheder i bibliotekerne.

Kurset kommer omkring følgende emner:
  • Serviceorienteret arkitektur
  • Webservice-teknologier
  • Det serviceorienterede bibliotekssystem
  • Eksempler på konkrete biblioteks-webservices og deres anvendelse
Varighed:
Halvdagskursus.

Underviser:
Anders Vestergaard, DBC

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.