Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Kurser » DBC's kurser » Om obligatoriske kurser i formatering
Personal tools

Om obligatoriske kurser i formatering

Formatering

Hvis et folkebibliotek ønsker at aflevere egne poster til DanBib, skal de ansatte, som laver katalogiseringerne, have gennemgået et kursus i formatering for folkebiblioteker:

  • Et bibliotek der skal indberette bøger skal have haft medarbejdere på Grundkursus i formatering.
  • Et bibliotek der skal indberette musikfonogrammer skal have haft medarbejdere på Grundkursus i formatering og Musikformatering.
  • Et bibliotek der skal indberette AV-materialer skal have haft medarbejdere på Grundkursus i formatering og AV-formatering.

Biblioteket kan efterfølgende vælge enten at sende nye katalogisatorer på de relevante moduler eller selv oplære disse - blot niveau og samarbejdsregler stadig opfyldes for de fremsendte poster.

Et lignende krav findes ikke for forsknings- og uddannelsesbiblioteker, men vi tilbyder et kursus specielt for ansatte på disse bibliotekstyper. En introduktion til og et overblik over danMARC2 formatet.

Vi kan også skræddersy et formateringskursus specielt efter jeres ønsker og sætte fokus på de materialetyper, hvor I har brug for at blive opgraderet. Underviserne på kurserne er DBC-ansatte, som til daglig arbejder med formatering af de materialer, som er emnet for kurserne.

Vi har også et kursus i katalogisering i kursusudbuddet. Det er ikke et fuldt katalogiseringskursus i alle katalogiseringens nuancer, men et basalt grundkursus med udgangspunkt i boglige materialer.