Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Kurser » DBC's kurser » Kursus i katalogiseringsregler
Personal tools

Kursus i katalogiseringsregler

Dorte Ryttergaard

Underviser: Dorthe Ryttersgaard Aagesen, DBC

Kurset henvender sig primært til ansatte på folkebiblioteker, der katalogiserer til egen katalog og evt. indberetter til fælleskatalogen. Ansatte fra andre bibliotekstyper er velkomne.

Kurset er et basalt grundkursus i katalogisering med udgangspunkt i boglige materialer på et niveau, der matcher folkebibliotekernes behov.

Indhold:

  • Regelsættets opbygning
  • Beskrivelse
  • Ordningselementer (valg, former)

Emnet er omfattende, og en fuldstændig gennemgang kan vi ikke nå på to dage. Derfor må efterfølgende selvstudium forventes.

Kurset kan med fordel tages inden deltagelse i kursus i formatering, hvor kendskab til katalogiseringsreglerne er forventet. Se også Grundkursus i formatering.

Form: Mundtlige oplæg og øvelser.
Varighed: 2 dage.

 

2019: DBC udbyder ikke dette kursus for tiden, da vi afventer implementering af RDA katalogiseringsreglerne.

Kontakt:
kurser@dbc.dk

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.