Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Partnerskaber
Personal tools

Partnerskaber

Oversigt over DBC's samarbejdspartnere

DBC prioriterer at arbejde i partnerskaber. Dels, fordi det kvalificerer udviklingen. Innovation bliver bedre, når man kombinerer fagligheder og trækker på hinandens kompetencer og netværk. Dels fordi resultater, der er opnået i partnerskaber, er mere relevante og langtidsholdbare, end hvis de var udviklet hver for sig. Ved at udnytte synergien i de fælles interesser, højnes niveauet og anvendeligheden af både vores og vores partneres udvikling.

Partnerskaber er en investering med et flerårigt udviklingsperspektiv. Vi afklarer fælles mål og behov i en åben dialog, hvor formålet er et samarbejde, som skaber værdi for begge parter.

Bibliografisk udvikling

DBC har en række internationale relationer, som er med til at sikre, at den bibliografiske udvikling i Danmark holder en høj standard internationalt. Vi er i et partnerskab med biblioteks-kooperativet OCLC vedrørende synkronisering mellem den danske fælleskatalog Danbib, som DBC driver, og det globale WorldCat.

TING

Ting Concept Community er et open source-fællesskab for brugerdreven udvikling af digitale løsninger for biblioteker, museer, andre kulturinstitutioner og deres slutbrugere. Alt udvikles i serviceorienteret arkitektur, der muliggør systemmæssig åbenhed, udviklingssynergi og genbrug på forskellige platforme.

DBC deler sin udvikling i form af open source i TING, og flere af DBC’s medarbejdere er aktive i fællesskabet. Partnerskabet har en høj prioritet, fordi TING er et innovativt community til gavn for bibliotekerne, og fordi TING’s filosofi i høj grad er i overensstemmelse med DBC’s åbenhedsstrategi.

Biblo

biblo er børnebibliotekernes fælles online-univers. Det er drevet af et samarbejde mellem bibliotekerne og Slots- og Kulturstyrelsen. Vores rolle i Biblo er at driftsafvikle den tekniske platform og stå for den tekniske udvikling.

DFI og Norgesfilm

Vi etablerer gerne tværfaglige partnerskaber. Et positivt eksempel er DBC’s mangeårige partnerskab med Det Danske Filminstitut og Norgesfilm om DBC’s Filmstriben.

Index Data

Index Data, et dansk-amerikansk firma med kernekompetence i søgesystemer, har været strategisk partner og underleverandør til DBC i mange år. Bl.a. har vi et samarbejde om ’Universal Search’.