Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Partnerskaber
Personal tools

Partnerskaber

Oversigt over DBC's samarbejdspartnere

illustration til Om partnerskaber

DBC udvikler gerne i partnerskaber

Det højner niveauet og anvendeligheden af både vores og vores partneres udvikling, når vi i fællesskab kombinerer forskellige fagligheder og trækker på hinandens kompetencer.

Partnerskaber er en investering med et flerårigt udviklingsperspektiv, hvor vi afklarer fælles mål og behov i en åben dialog med det formål at skabe værdi for alle parter.

Bibliografisk udvikling

DBC har en række internationale relationer, som er med til at sikre, at den bibliografiske udvikling i Danmark holder en høj standard internationalt.

Vi deltager aktivt i udviklingen af bibliografiske formater og standarder i regi af den globale biblioteksorganisation IFLA og er partner i bibliotekskooperativet OCLC om synkronisering mellem den danske fælleskatalog Danbib, som DBC driver, og det globale WorldCat – et samarbejde, der de seneste år blandt andet har ført til etablering af dyb integration til WorldCat, udviklingen af søgning i globale, digitale artikelsystemer gennem den nationale søgeplatform og udveksling af bibliografiske data med VIAF (Virtual International Authority File).

I EURIG-samarbejdet deler vi erfaringer om katalogiseringsreglerne RDA med andre europæiske lande.

Læsekompasset

I 2016 indledte DBC innovationsprogrammet i2020, der især havde den digitale bruger for øje. De ideer, erkendelser og erfaringer, vi har fået, stiller vi til rådighed for biblioteksfællesskabet, så vi i samarbejdsprojekter og partnerskaber sammen kan realisere bibliotekernes strategier og projekter. Et konkret eksempel på et sådant samarbejdsprojekt er litteraturformidlingsprojektet Læsekompasset.

Læsekompasset er en digitalt baseret dialog, der kan understøtte og efterligne den traditionelle bibliotekar-låner-samtale, med det formål at udvikle en bedre og mere målrettet anbefaling af bibliotekernes indhold til brugerne.

FOLIO

DBC deltager i udviklingsfællesskabet FOLIO (The Future Of Library Is Open), hvor forskningsbiblioteker, teknologipartnere, biblioteksleverandører og andre i samarbejdet har mulighed for at dele viden, data og software og bygge videre på den i åbne licensmodeller efter samme principper som i bl.a. TING community.

I kraft af vores engagement i FOLIO har vi adgang til viden og indsigt i de udviklingsinitiativer, der foregår i udviklingsfællesskabet, og kan derigennem bidrage til at sikre, at biblioteksinfrastrukturen i Danmark bliver afstemt med udviklingen internationalt. Læs mere om vores baggrund for at deltage i FOLIO.

Det Danske Filminstitut

DBC har siden 2003 haft et velfungerende samarbejde med Det Danske Filminstitut om formidling af kort- og dokumentarfilm til undervisnings- og bibliotekssektoren. Det sker gennem streamingtjenesten Filmcentralen og portalen Se film på biblioteket.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.